Δράσεις οικιακής κομποστοποίησης στις Δ.Ε του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την  ανάδοχο εταιρία του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης διοργανώνει μια σειρά από δράσεις παρουσίασης και ενημέρωσης σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
                                          
 Δευτέρα 24 Αυγούστου:

- 10:00π.μ  Δ.Ε Καλλονής ( Κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα )
- 12:00 π.μ Δ.Ε Αγίας Παρασκευής (Δημοτικό Κατάστημα)

Τρίτη 25 Αυγούστου:

- 10:00 π.μ Δ.Ε Πέτρας (παιδική χαρά)
-12:00 π.μ Δ.Ε Μήθυμνας (πλατεία Λευκονοίκου)
-19:00 μ.μ Δ.Ε Ερεσού - Αντίσσης (γήπεδο Ερεσού)

Τετάρτη 26 Αυγούστου:

- 12:00 π.μ Δ.Ε Μανταμάδου (κεντρικό πάρκινγκ)

Πέμπτη 27 Αυγούστου: 

-19:00 μ.μ Δ.Ε Πολιχνίτου (πλατεία Γηροκομείου)

Οι δράσεις, σύμφωνα και με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την κομποστοποίηση,  η οποία αποτελεί διεργασία ταχείας ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κουρεμένο γρασίδι, τεμαχισμένα φυτά, χόρτα, φύλλα κλπ, με τα οποία  παράγεται καλής ποιότητας λίπασμα  για προσωπική χρήση των ενδιαφερόμενων. Παράλληλα, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων και στην εκτροπή από την αποκομιδή και ταφή σημαντικών ποσοτήτων βιοαποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα δοθούν οδηγίες για τη σωστή χρήση των κομποστοποιητών , θα  αναλυθούν οι διεργασίες που αναπτύσσονται και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος και οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.