Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στην Μόρια- Παρέμβαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου


Προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χτες και σήμερα στην Μυτιλήνη.

Το μεσημέρι 7 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Μυτιλήνης με την κατηγορία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία από χτες ταυτοποιεί άτομα κυρίως κατοίκους της Μόριας που συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγα μέτρα από το ΚΥΤ Μόριας μετά από την ειρηνική διαμαρτυρία τών κατοίκων για τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας έξω από το ΚΥΤ, και με αφορμή την επικείμενη επέκταση του ΚΥΤ.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μάλιστα σημειώθηκαν και τραυματισμοί πολιτών αλλά και αστυνομικών υπαλλήλων.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος μετά και την παρέμβαση του νομικού επιτελείου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εντολή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

ΟΣυλλογος Κατοίκων Μόριας Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής για τα χθεσινά γεγονότα:
“Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων καταδικάζει απερίφραστα την απροκάλυπτη βία, από όπου κι αν αυτή ασκείται…
Στην προκειμένη περίπτωση καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε εναντίον διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας, χτες 20 Αυγούστου 2020, στην περιοχή του ΚΥΤ Μόριας.
Η Πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί, να κατανοήσει και να δώσει λύσεις, ως οφείλει, στα δίκαια, νόμιμα και πολλάκις εκπεφρασμένα αιτήματά μας. Απαιτούμε κινήσεις ουσίας και αποτελεσματικές για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και όχι καταστολή απόψεων, δράσεων και συνειδήσεων”.