Μεγάλη η πρόοδος των εργασιών στον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου- Επίσκεψη του Χ. Αθανασίου


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Λέσβου κ Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρίας «ΑΚΤΩΡ», επισκέφτηκε το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Ο κ Αθανασίου δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών και την υπευθυνότητα των ανθρώπων της εταιρίας. Παρά την περιπέτεια που είχε το έργο, λόγω της προηγούμενης καθυστέρησης, είμαι αισιόδοξος ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και τον Ιούνιο του 2021 θα πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια. Το έργο αυτό ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και θα το τελειώσει η Νέα Δημοκρατία, αφού αυτή είναι και η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γρήγορα να εκτελεστούν αναπτυξιακά έργα στα νησιά μας. Και, βέβαια, έχουμε προγραμματίσει και άλλα έργα, που θα αλλάξουν την εν γένει εικόνα του νησιού».


Στη συνέχεια ο κ Αθανασίου επισκέφτηκε το λιμάνι του Σιγρίου, όπου οι υπεύθυνοι της εταιρίας «ΕΡΤΕΚΑ», τον ενημέρωσαν ποιες είναι οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ενός σύγχρονου λιμανιού.

Ο κ Αθανασίου επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών κ Καραμανλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το λιμάνι του Σιγρίου να καταστεί μόνιμος και ασφαλής προορισμός.