Προσοχή: Αυτές είναι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης


στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη της Πόλης Μυτιλήνης» 

Σας πληροφορούμε ότι στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη της Πόλης Μυτιλήνης» και έχοντας υπόψη την Έγκριση Προσωρινών Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην πόλη της Μυτιλήνης (Αριθμ. 36346/ΜΟΕ απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - ΦΕΚ 2799 Β/13-07-2018),

την Τρίτη 18/08/2020 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Βουρνάζων από την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών έως τη διασταύρωση με την οδό Φιλελλήνων.


Θα παραμείνει κλειστή μόνο η μια λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Βουρνάζων στο ως άνω τμήμα, με κατεύθυνση από την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών προς την Πλατεία Αλυσίδας.

Η έξοδος των οχημάτων από την Προκυμαία προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής/ Καλλονή γίνεται μέσω των οδών Αλκαίου, Ανδρομέδας και Καραντώνη και τελειώνει στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Η παράκαμψη αυτή προτείνεται μόνο για μικρά οχήματα μέχρι 1,5 tn.

Επιπροσθέτως, δύναται να χρησιμοποιηθεί η διαδρομή μέσω των οδών Καβέτσου, Αγίας Ειρήνης, Φιλελλήνων, Πλατεία Αλυσίδας, Θεοκρίτου και Ζωοδόχου Πηγής.

O δρόμος για τη διέλευση των πεζών θα παραμένει πάντα προσπελάσιμος και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στη συγκεκριμένη οδό.

Η πρόσβαση προς την Λαγκάδα από την προκυμαία Μυτιλήνης θα γίνεται μέσω της οδού Αλκαίου ενώ από την οδό Καβέτσου μέσω της οδού Αγίας Ειρήνης . Έχουν τοποθετηθεί και στα δύο σημεία πινακίδες σήμανσης και κατεύθυνσης .

Για τις επόμενες δυο-τρεις μέρες το ρεύμα καθόδου της οδού Βουρναζων θα είναι ανοικτό . 

Η πρόσβαση των ταξί στην πιάτσα στον κήπο θα παραμείνει ως έχει σήμερα . 

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ 

Α) ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ  ( παρά την ύπαρξη τριών πινακίδων απαγόρευσης εισόδου οχημάτων πλην ταξί ) ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ

Β)  ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ  ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ  ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ