Δενδροφυτεύσεις, αναπλάσεις και παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου και αναψυχής της Δυτικής Λέσβου


Συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις, οι αναπλάσεις και οι παρεμβάσεις σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και γενικά σε πλατείες των χωριών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου και εκείνης της Καθαριότητας, με την πολύτιμη αρωγή των προέδρων των κατά τόπους κοινοτήτων αλλά και εθελοντών.


Το τελευταίο διάστημα, μικρές παρεμβάσεις εξωραϊσμού των οικισμών (φυτεύσεις δένδρων, λουλουδιών και θάμνων) που αλλάζουν ριζικά την εικόνα σε χώρους πρασίνου έχουν γίνει στα Βασιλικά, στο Σκαλοχώρι, στη Νάπη, στο Κεράμι, στη Σκάλα Καλλονής, στη Βατούσα, στο Σίγρι και στην Ερεσό παρουσία και των Αντιδημάρχων Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη και Μιχάλη Ρούσση.


Ειδικότερα στο παρκάκι στην πλατεία του Σιγρίου και Βατούσας εγκαταστάθηκε και αυτόματο πότισμα, στην Ερεσό εγκαθίστανται παγκάκια ενώ μικρές παρεμβάσεις (τοιχία και αισθητικές αναβαθμίσεις) θα συνεχίσουν να γίνονται ακόμα και στα προαναφερθέντα σημεία.

Σημαντικές παρεμβάσεις με αναπλάσεις, διαμόρφωση σιντριβανιών και μικρών τεχνητών λιμνών γίνονται και στην Ενότητα Καλλονής με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του Πάρκου «Βασιλειάδη». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, αναμένονται αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του Δήμου, με την κα Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη να ευχαριστεί θερμά πέραν των εργαζομένων και όλους όσοι συμβάλλουν εθελοντικά με ιδέες, με προσωπική δουλειά αλλά και το μεράκι τους, προκειμένου να γίνονται αυτές οι μικρές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά αισθητικά τον τόπο μας