"Εγώ καλά σου τα 'λεγα και τ' άκουγες παράλογα"


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Group)
 
Και ξαφνικά εκεί που η έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας και η παραμονή της στο νησί χαρακτηρίστηκε ως μέγιστη τιμή, προβολή κτλ για τον τόπο μας, μέσα σε μερικές ώρες από το πρωί της Πέμπτης το γεγονός αυτό  επισκιάστηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πέριξ του ΚΥΤ της Μόριας. 

Ματ και κάτοικοι «θυμήθηκαν» στιγμές Καράβας και Διαβολορέματος και οι εικόνες που ζήσαμε μόνο καλές αναμνήσεις δεν μας έφεραν στο μυαλό.  Όλα αυτά ωστόσο θα μπορούσαν πολύ εύκολα να έχουν αποφευχθεί αν επικρατούσε η κοινή λογική και όχι η αλαζονεία της εξουσίας που πολλές φορές  «τυφλώνει» και δεν αφήνει τους κατέχοντες αυτήν να δουν  καθαρά την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που την είδε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που προειδοποίησε σε κάθε τόνο για τα όσα θα συνέβαιναν σήμερα στην Μόρια. Αρκετές μέρες πριν την έλευση της κας. Σακελαροπούλου είχε δηλώσει πως δεν πρέπει η ίδια να επισκεφτεί την Μόρια θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει το ήδη τεταμένο κλίμα και θα σημάνει νέες καταστάσεις.

Μάλιστα για αυτή του την δήλωση δέχτηκε δριμεία κριτική από τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία τον χαρακτήριζαν απρεπή, αντάρτη κτλ.   

Χωρίς ωστόσο να καμφθεί, παρά και τις πιέσεις που δέχτηκε, επανέλαβε την θέση του  και χτες με νέα  δήλωση, προσπαθώντας να προλάβει το «κακό», τονίζοντας ξανά  πως δεν πρέπει να μεταβεί η Πρόεδρος στην Μόρια, όντας ο μόνος από την πολιτική ηγεσία του τόπου που διαχώρισε την θέση του, συντασσόμενος με την πλευρά του κόσμου.  Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Μουτζούρης δικαιώθηκε, αφού τα σημερινά επεισόδια επιβεβαίωσαν τους φόβους του. Και ευτυχώς που δεν είχαμε και περισσότερα επεισόδια, αφού τελικά η δομή υγείας δεν εγκαινιάστηκε ποτέ.  

Το θέμα όμως δεν είναι η δικαίωση για άλλη μια φορά του Μουτζούρη ο οποίος δεν φοβάται να τα βάλει ακόμη και με την πρώτη πολίτη αυτής της χώρας, όταν αισθάνεται και βλέπει πως ο κόσμος είναι πια στα κάγκελα και εμπαίζεται. Το θέμα είναι να αντιληφθούν οι πολιτικοί και οι εκλεγμένοι, πως εκλέχτηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κόσμου και όχι των δικών τους.  

Το θέμα είναι πως δεν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να χτυπά παλαμάκια και οι εδώ εκπρόσωποι της και οι αιρετοί να χορεύουν. Δεν ξέρω αν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.  Ίσως να μην μπορούν και απλά θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις που πάντα είναι χρήσιμες στην πολιτική. Μπορούν όμως να γίνουν Μουτζούρηδες και αν μη τι άλλο να έχουν την συνείδηση τους καθαρή.


ΥΣ: Δεν ξέρω τι ομάδα είναι ο Μηταράκης. Βλέποντας όμως την φωτογραφία του σήμερα στο ΚΥΤ, θα έλεγα πως είναι « Γίνε  Άρης να γουστάρεις». Μόνο που δεν ξέρω πλέον αν ο Μουτζούρης έχει γίνει Παοκτσής μετά τα σημερινά…