Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης


-Μια ανεπανάληπτη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΗΣΙΩΠΗΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου & ώρα 12:00

Περιήγηση στις εντυπωσιακές χερσαίες και θαλάσσιες απολιθωματοφόρες θέσεις στα καταγάλανα νερά του Θαλάσσιου Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αυτή την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο απολιθωμάτων που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό χώρο και η επίσκεψή του αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Η επίσκεψη στις απολιθωματοφόρες θέσεις αλλά και η θαλάσσια διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη, θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες της δράσης μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική προβολή για τη δημιουργία και ανάδειξη του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης, τις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, τα σύγχρονα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.

Θα ακολουθήσει μετάβαση στο λιμάνι Σιγρίου και αναχώρηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» για μια ανεπανάληπτη θαλασσινή διαδρομή και παρατήρηση της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του Κόλπου Σιγρίου. Η διαδρομή θα συνεχιστεί στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου Νησιώπης, ανάμεσα στα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα των ακτών της νησίδας, όπου τα κύματα και οι άνεμοι αγκαλιάζουν τα χιλιάδες σπαράγματα των πέτρινων κορμών αλλά και τον μεγαλύτερο κατακείμενο απολιθωμένο κορμό δέντρου στη Νησίδα Νησιώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530 54434.