Καταγγελία | «Μεταγγίσεις» οικοδομικών υλικών από νταλίκα σε νταλίκα μέρα μεσημέρι στην μέση του δρόμου


Καταγγελία από αναγνώστη

«Θέλω να καταγγείλω το παρακάτω γεγονός που έγινε κατηφόρα από Αγ. Φανούριο για Ξαμπελια την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 14:00 το μεσημέρι.

Στις 14:00 το μεσημέρι πήγαινα στην δουλεία μου από Μανταμαδο στην Μυτιλήνη. Κατά την διαδρομή λίγο πριν τα Ξαμπελια, 2 νταλίκες και μικρός γερανός είχαν κλείσει το οδόστρωμα με σκοπό να μεταφέρουν οικοδομικά υλικά από το ένα φορτηγό στο άλλο, καθώς το κυρίως φορτηγό ήταν υπέρ φορτωμένο και δεν μπορούσε να ανέβει την ανηφόρα προς Μανταμαδο.

Εγώ με το Ι.Χ μου έκατσα από πίσω τους μέσα στον καύσωνα για περίπου 5 λεπτά περιμένοντας να τελειώσουν αλλά μάταια. Όταν πλέον η ώρα είχε περάσει και εγώ έπρεπε να μεταβώ στην Μυτιλήνη καθώς έπιανα δουλεία στις 15:00 αναγκάστηκα να τους ρωτήσω πότε τελειώνεται;

Με απάντησαν πως σε περίπου μισή ώρα θα έχουν ολοκληρώσει, και ενώ από πίσω μου είχε ακόμα 3-4 αυτοκίνητα μερικά από αυτά κορνάριζαν κιόλας.

Μετα την απάντηση τους, τους εξήγησα πως εγώ πρέπει να φύγω, και να ανοίξουν τον δρόμο να μεταβώ στην δουλειά μου, εκείνοι δεν έδωσαν καμιά απάντηση και εγω επειδή έπρεπε να φύγω ειδοποίησα την αστυνομία και όταν τους ενημέρωσα ότι θα καλέσω την αστυνομία ξεκίνησαν επιτέλους να μετακινούνται τα φορτηγά ώστε να ανοίξουν τον δρόμο.

Παρόλο που κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν το περιστατικό και θα στείλουν περιπολικό να δει, δεν εμφανίστηκε κανένας από τις αρχές.

Από ποιον έλαβαν άδεια να μεταφέρουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας οικοδομικά υλικά στην μέση του δρόμου από το ένα φορτηγό στο άλλο;;

Γιατί δεν ήρθε η αστυνομία;

Υπάρχουν έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους της Λέσβου για τα υπέρ φορτωμένα φορτηγά; 

Τελικά σε αυτόν τον τόπο κάνουμε ότι θέλουμε;;;»