Κώστας Μουτζούρης | Το Βόρειο Αιγαίο από θέση ισχύος!


Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Λήμνο για ολιγοήμερες διακοπές με την σύζυγό του Δήμητρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Από limnosreport.gr

Τον Κώστα Μουτζούρη η Λήμνος ουσιαστικά τον γνώρισε τον τελευταίο χρόνο όταν και ανέλαβε τις τύχες των νησιών της Περιφερείας μας . Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο  μια και στην Λήμνο έρχεται πια συχνά πυκνά . Η επιλογή του δε να περάσει τις διακοπές του εδώ έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα όπως ο ίδιος δήλωσε ……θέλοντας να αναδείξει τον ασφαλή τουριστικό προορισμό,  αλλά  και να δώσει συνέχεια στην υποστήριξη της Λήμνου ως έναν από τους καλυτέρους προορισμούς για διακοπές κάτι που έκανε και στην πρόσφατη επισκεψή του στις πρωτεύουσες της Βόρειας Ελλάδας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Κώστα Μουτζούρη να ξεχωρίζει και μέσα από τις απόψεις του, τις πράξεις του, τις πρωτοβουλίες του,  τον έχει κατατάξει σε μια ξεχωριστή κατηγορία πολιτικών η καλύτερα αυτοδιοικητικών που προκαλεί το ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσεις.

Η προσωπικότητα ……

Φαντασία, εξυπνάδα, ευγένεια, χιούμορ,  γενναιοδωρία, δοτικότητα, αλληλεγγύη αλλά και μια υπερβατική πρωτοτυπία  που οδηγεί σε πνεύμα ελευθερίας  ο Κώστας Μουτζούρης ζει την κάθε μέρα ακούραστα θέλοντας να ασχοληθεί  με την ουσία του πράγματος.


Ο τεχνοκράτης….

Τις λίγες μέρες που βρέθηκε στην Λήμνο μονό διακοπές δεν έκανε τελικά. Καθημερινά βρίσκεται στο Επαρχείο σε συνεχής συναντήσεις με φορείς, πολίτες, επαγγελματίες θέλοντας να ακούσει τα προβλήματα , αλλά κυρίως να δώσει λύσεις….άμεσες λύσεις!
«Απεχθάνεται»  όπως « ο διάβολος το λιβάνι» τις «επιτροπές», τις διαβουλεύσεις τα μακρόπνοα(αναποτελεσματικά)  σχέδια θέλει να μπαίνει στην ουσία του πράγματος  να  αντιμετωπίζει το κάθε τι.. τώρα! Στοχευμένες παρεμβάσεις και αποτελεσματικότητα.

Οι συνεργάτες ……..

Ο Κώστας Μουτζούρης  γνωρίζει καλά ότι η διοίκηση της Περιφέρειας  δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν έχεις να κάνεις με διαφορετικές  σε κάθε νησί  κοινωνίες, κουλτούρες, προτεραιότητες. «Οι συνεργάτες μας είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι που έχουμε στο καθημερινό μας έργο… Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία»  ….δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του .Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά…..

Είναι πανελλαδικά πια γνωστές οι θέσεις του για ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά θέματα όπως είναι το «μεταναστευτικό» .Παραμείνει αμετακίνητος στην θέση του…… καμία δομή στα νησιά μας και άμεση απεμπλοκή τους από το πρόβλημα.


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι η Ολλανδική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει νοσοκομειακή  δομή στην ήδη υπάρχουσα στην Μόρια την οποία και θα εγκαινιάσει  περί τα μέσα  Αυγούστου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας .Ο Περιφερειάρχης Δήλωσε ότι θα υποδεχθεί την Πρόεδρο ως καλός οικοδεσπότης…αλλά δεν θα παραστεί σε καμιά σχετική εκδήλωση που συνδέεται  με το «μεταναστευτικό…..».

Αυτός είναι ο Κώστας Μουτζούρης……….