ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΟΙ - Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες συμμετέχοντας στο θερινό του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι», το οποίο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Τα παιδιά για δύο ώρες γίνονται ερευνητές του Απολιθωμένου Δάσους και βιώνουν την εμπειρία της ανασκαφής φυτικών απολιθωμάτων από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει  με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού  και ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων, των φυτών και των ζώων, των ηφαιστείων, των ορυκτών και πετρωμάτων ξεκινά.

Οι μικροί παλαιοντολόγοι ανακαλύπτουν σταδιακά πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου ενώ άγνωστες εικόνες των φυτών που ζούσαν σ’ αυτό πριν 20 εκατομμύρια και των μεγάλων ηφαιστείων της Λέσβου ανακαλύπτονται σταδιακά από τα ίδια τα παιδιά. 

Ακολουθεί η βιωματική δράση στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, το οποίο προσομοιάζει την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. 

Τα παιδιά εξοπλίζονται με ερευνητική διάθεση και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τμήματα απολιθωμένων φυτών όπως κορμοί, κλαδιά, ρίζες και φύλλα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, τα αναγνωρίζουν, τα συγκρίνουν με τα σύγχρονα φυτά και καταγράφουν τις ομοιότητες και διαφορές τους. 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο  22530-54434.