Προχωράνε τα μικρά και μεγάλα έργα του Δήμου Μυτιλήνης


Όταν πέρυσι στις 28 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης δεσμεύτηκε στους κατοίκους των Λουτρών για την αγορά του προσφυγικού σπιτιού στην Σκάλα Λουτρών, τρομοκρατημένος υπάλληλος του Δήμου που τον συνόδευε, προειδοποίησε ότι και προηγούμενοι Δήμαρχοι είχαν δεσμευτεί αλλά δεν την υλοποίησαν.

Τώρα όμως ο υπάλληλός μπορεί να ηρεμήσει γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα η δέσμευση θα τηρηθεί.

Χτες η σχετική  απόφαση του Δημάρχου υπογράφηκε και θα γίνουν οι σχετικές διαδικασίες για την αγορά του κτίσματος και την απόδοση του στους κατοίκους της περιοχής. Την ίδια μέρα, χτες δηλαδή, ανακοινώθηκε η ημέρα δημοπράτησης του έργου Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού του Κλειστού Γηπέδου της Νεάπολης Μυτιλήνης ύψους περίπου 600.000. 


Είναι μια πρώτη παρέμβαση σε μια σειρά ανάλογων παρεμβάσεων (π.χ. φουσκωτά θόλου σε ανοικτές μπασκέτες). Αρκούν αυτά; Όχι βέβαια.

Η νεολαία του δήμου μας δικαιούται πολύ περισσότερα. Είναι όμως μια αρχή και μια υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής Στρατή Κύτελη πως οι παρεμβάσεις μας θα συνεχισθούν έτσι ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση του αθλητισμού μας.


Πριν λίγες μέρες σε τοπική εφημερίδα ο Αντιδήμαρχος Έργων αποκάλυψε ότι μέχρι τέλους Αυγούστου θα γίνει η δημοπράτηση του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης.

Έστω με καθυστέρηση τόσων χρόνων και με τα όποια προβλήματα προέκυψαν  από την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, καλείται  η  παρούσα Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει μια χρόνια επιθυμία της αθλητικής νεολαίας του δήμου μας.

Θα το ξεκινήσει και θα το κάνει. Όπως ξεκίνησε ήδη το μεγάλο έργο της Λαγκάδας το οποίο θ΄ αρχίσει να τρέχει το φθινόπωρο με γρήγορους ρυθμούς και εάν δεν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις (εύρεση αρχαιοτήτων κλπ), θα ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο των δύο ετών. Και μέχρι τέλους της χρονιάς ή έστω στις αρχές του 2021 θα υπάρξουν εξελίξεις για την πρόοδο του άλλου μεγάλου έργου του βιολογικού της Νότιας Πόλης της Μυτιλήνης. 


Παράλληλα συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς εργασίες σε σχολεία προκειμένου να είναι έτοιμα για την νέα σχολική περίοδο που ξεκινάει σε έναν μήνα.

Εκτελούνται τα έργα στα Τσαμάκια με την πεζοδρόμηση και στην Σουράδα με τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό. Ενώ ήδη έχει γίνει η ανακαίνιση του Παλαιού Δημαρχείου με την μεγάλη δωρεά πινάκων του Γιάννη Γιαννέλλη, παρέμβαση έχει γίνει επίσης στα δημοτικά καταστήματα Γέρας, Λάμπου Μύλοι, στο Κοινοτικό Ιατρείο Ασωμάτου αλλά και σε άλλα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης.


Και βέβαια τρέχουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για ανάπλαση κεντρικών χώρων της πόλης της Μυτιλήνης.

Όλα αυτά λίγο προτού συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της θητείας του Στρατή Κύτελη με τα όποια γνωστά (ή και άγνωστα) προβλήματα και αντιξοότητες κλήθηκε ν΄  αντιμετωπίσει.


Άρα είναι στο χέρι της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και δυναμική και όταν έλθει η ώρα της κάλπης το 2023 θα κριθεί γι αυτά που έχει κάνει.Η γι αυτά που δεν έχει κάνει.

Με τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις που θα κάνει τον Σεπτέμβριο, δείχνει αποφασισμένη να πράξει όλα αυτά και ν΄ αφήσει τη δική της σφραγίδα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης