Πρόταση για παράταση στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών της Λέσβου


Η κατάσταση στο νησί της Λέσβου τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη με τα θετικά κρούσματα κορονοιου να αυξάνεται ραγδαία καθημερινά.

Σήμερα μάλιστα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22 κρούσματα κορονοιου. Από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας στην Λέσβο, στις 12 Αυγούστου έχουν καταγραφεί πάνω από 89 θετικά κρούσματα και 2 θάνατοι.

Με αυτά τα στοιχεία ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Λέσβου κος Δημήτρης Βαρβαγιαννης σύμφωνα με ανάρτηση τού σκέφτεται να παρατείνει έστω για 10 μέρες το άνοιγμα των παιδικών σταθμών της Λέσβου με σκοπό να παραμείνουν ασφαλή τά μικρά παιδιά άλλα και οι συγγενείς τούς.

Η ανάρτηση του:

"Καλησπέρα, σε μια δύσκολη καμπή της πανδημίας συμπίπτει και το άνοιγμα των παιδικών σταθμών την Τρίτη ,πρώτη του Σεπτέμβρη. ΣΩΣΤΟ η ΛΑΘΟΣ να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί ;Και  στην τρυφερή ηλικία προσαρμογής των παιδιών, με την προσχολική εκπαίδευση ,να δουν τη δασκάλα τους, υποχρεωτικά με μάσκα,και σε εκεινα να είναι προαιρετική η χρήση της.(Σύμφωνα με τις οδηγιες).Δυσκολες καταστάσεις, αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο ,δεν ξέρω αν είναι σωστό και ασφαλές ,να εισηγηθω στο συμβούλιο του Συνδέσμου,να περιμένουμε λίγο , να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της  πανδημίας  και των κρουσμάτων στο νησί μας,ώστε να ανοίξουμε με περισσότερη σιγουριά,για ΟΛΟΥΣ σε 10-15 μέρες.(ανάλογα με την πορεία των κρουσματων)."