Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται στη Μυτιλήνη


Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται στη Μυτιλήνη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 19:30 στα Κεντρικά Λύκεια.

Για άλλη μια χρονιά έχει ξεκινήσει το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»πουθα έρθειστη Μυτιλήνη, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 19:30 στον αύλειο χώρο των Κεντρικών Λυκείων, με το σύνθημα:«Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή…».

Και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μελών και φίλων της ΚΝΕ και όλων των επισκεπτών του Φεστιβάλ.

Και εδώ στο νησί μας, όπου βιώνουμε τις τελευταίες μέρες μια ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, σαν αποτέλεσμα της επικίνδυνης διαχείρισης από την Κυβέρνηση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων,των εντελώς πρόχειρων και ανεπαρκών μέτρων που λήφθηκαν κατόπιν εορτής αλλά και της χρόνιας υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή κάθε νέας και νέου, που δεν ανέχονται να στοχοποιούνται από τη ΝΔ ως υπεύθυνοι για την έξαρση των κρουσμάτων.

Θα δώσουμε απάντηση στην άθλια αυτή στάση της Κυβέρνησης που έχει σα μόνη τακτική την επίκληση στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και για τα νήπια,όταν την ίδια στιγμή δε γίνονται ούτε τα αυτονόητα όπως μαζικά τεστ, μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε χώρους δουλειάς και Μ.Μ.Μ., θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις κ.ο.κ

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σωπάσουμε, μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό του νησιού και της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα.

Και μπροστά στη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα ήταν, στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, ώστε να ανοίξουν, με όλους τους απαραίτητους όρους, οι χώροι εκπαίδευσης. Άλλωστε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητα τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Όπως σε δεκάδες εκδηλώσεις μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Λέσβοπροστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπολοίπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή!

Γι' αυτό:

Φροντίζουμε για τις μεταξύ μας αποστάσεις!

Τις συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις τις παρακολουθούμε αποκλειστικά καθιστοί!
Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλο τοχώρο του Φεστιβάλ!
Θα εξασφαλίσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό και αποφυγή του συγχρωτισμού στις επιμέρους δραστηριότητες και λειτουργίες του Φεστιβάλ!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό από το γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ Δημήτρη Ευσταθίου

Προβολή του βίντεο της Τ.Ο Λέσβου της ΚΝΕ για το προσφυγικό

Μουσικό αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο από το Ξεκούρδιστο Μήλο

Κεντρική πολιτική ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. τουΚΚΕ


Μουσικό αφιέρωμα στον Αγάθωνα από τους: Λευκή Αναστασιάδου, Αλέκο Τσολάκη και Ιγνάτη Φιλιανό