1.500 θεατές στην συναυλία με τους Ε. Αρβανιτάκη και Γ. Κοτσίρα στο στάδιο Μυτιλήνης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που κατέγραψε το LesvosPost.com

Με τα υγειονομικά μέτρα να τηρούνται αυστηρά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι 2020 η συναυλία με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννη Κοτσίρα στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, παρουσία περίπου 1.500 θεατών.


Σε μια περίοδο νέας έξαρσης της πανδημίας, ειδικά στην περιοχή της Μυτιλήνης, κατά την οποία καταγράφονται συνεχόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων αλλα και αδιαφορίας οπως και συνωστισμού, τα υγειονομικά μέτρα στον χώρο του σταδίου βρέθηκαν ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Μυτιλήνης και της αντιδημαρχίας πολιτισμού, ακόμα και πριν από την είσοδο στο στάδιο, από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Κατά την διάρκεια της εισόδου των θεατών στο στάδιο άνδρες της Αστυνομίας ζητούσαν από όλους τους θεατές να φορέσουν μη ιατρική μάσκα. Όσοι δεν είχαν, θα έπρεπε να την προμηθευτούν, ειδάλλως η είσοδος δεν επιτρέπονταν.


Η διαδρομή από τα εκδοτήρια μέχρι και τις κερκίδες του σταδίου ήταν «γεμάτη» από εθελοντές του Φεστιβάλ , εθελοντές από την ομάδα διάσωσης, εθελοντές πυροσβέστες αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι φρόντιζαν έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Στις κερκίδες του σταδίου τα καρεκλάκια ήταν «σημαδεμένα» με ταινία ασφάλειας, που σήμαιναν τις απαραίτητες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, με τους θεατές να πρέπει να κάθονται ανά δύο.


Μάλιστα, οι εθελοντές από την ομάδα διάσωσης αλλά και οι Security δεν σταμάτησαν λεπτό να «επιβλέπουν» τους θεατές και να κάνουν παρατήρηση σε όσους, έχοντας καθίσει στις θέσεις τους, «χαλάρωναν» ή έβγαζαν τη μάσκα.

Σχεδόν δύο ώρες μετά, η αποχώρηση των θεατών έγινε συντεταγμένα, με τους θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εθελοντών που «έδειχναν» την τμηματική έξοδο ανά κερκίδα.


Αξίζουν συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση αυτής της μεγάλης συναυλίας στον Δήμο Μυτιλήνης και ειδικά στην αντιδημαρχία πολιτισμού, στην ΕΟΔ παράρτημα Λέσβου, στους security στην αστυνομία αλλά και τα μέλη από τους εθελοντές πυροσβέστες που βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί ομαλά η συναυλία. Ο δήμος Μυτιλήνης και η αντιδημαρχια πολιτισμού κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα..μέχρι το επόμενο.. 


-Γιάννης Κότσιρας- Ελευθερία Αρβανιτακη μάγεψαν… την Λέσβο

Το ταλέντο και η εμπειρία τους κατορθώνει να εκπλήσσει κάθε φορά ακόμα και τους πιο μυημένους.

Ο κόσμος είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύεται πριν ακόμη ανοίξουν οι πόρτες του σταδίου Μυτιλήνης. Στην αρχή παρέες μικρότερης ηλικίας και αργότερα ακροατές όλων των ηλικιών.


Χαρακτηριστικό της προσέλευσης αποτελεί δε το γεγονός πως πληθώρα κόσμου παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα από τα γύρω μπαλκόνια.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας, με μια ομάδα από τους επί χρόνια συνεργάτες τους, βγήκαν στη σκηνή με σχεδόν καθόλου καθυστέρηση (γεγονός σπάνιο για εμφανίσεις τόσο «μεγάλων ονομάτων») και ο κόσμος τους υποδέχτηκε με ένα σαφώς εγκάρδιο χειροκρότημα.


Μέσα σε δυόμιση περίπου ώρες όλο το στάδιο μετέβη σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που το μόνο που ήταν σταθερό ήταν πως όλοι τραγουδούσαν ασταμάτητα!

Μια συνταγή άκρως ισορροπημένη, και άλλωστε δοκιμασμένη, που δύσκολα άφησε κάποιον δυσαρεστημένο (όπως απέδειξε ολόκληρο το σταδιο που δεν ήθελε να φύγει μετά το πέρας της συναυλίας).


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας μετά από δεκαετίες στο μουσικό στερέωμα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ωστόσο, γνωρίζοντας πως δεν πρέπει να επαναπαύονται, κατορθώνουν να πολλαπλασιάζουν το κοινό τους διατηρώντας ένα αδιαμφισβήτητο καλλιτεχνικό επίπεδο. Η συνεργασία τους επί σκηνής αποδεικνύει την ιστορία της συνεργασίας τους καθώς η χημεία τους είναι μοναδική.