121 κρούσματα κορονοιου στην Ελλάδα- Δραματική ανακοίνωση Τσιοδρα και Χαρδαλια- (VID)


Άλλα 121 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την Τρίτη (04.08.2020) και λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των κ.κ. Τσιόδρα – Χαρδαλιά. 

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, μεγάλη άνοδος καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα.
.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 47 νέα κρούσματα του Covid – 19, ενώ 8 κρούσματα καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, με τα 5 από αυτά να σχετίζονται με βάπτιση. Στην Αττική εντοπίστηκαν άλλα 26 κρούσματα.

-Πέντε κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
-Επτά εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
-26 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-47 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,
-8 κρούσματα στη Χαλκιδική (πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση),
-8 κρούσματα στη Λάρισα,
-7 κρούσματα στην Κέρκυρα,
-2 κρούσματα στην Ημαθία,
-1 κρούσμα στην Καβάλα,
-2 κρούσματα στις Σέρρες,
-1 κρούσμα στην Αρκαδία,
-1 κρούσμα στην Αχαΐα,
-1 κρούσμα στη Δράμα,
-1 κρούσμα στον Έβρο,
-1 κρούσμα στην Εύβοια,
-1 κρούσμα στην Κοζάνη,
-1 κρούσμα στην Πέλλα,
-1 κρούσμα στη Χίο.

Όπως έκανε γνωστό ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (04.08.2020) καταγράφηκαν 121 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση, από τα 121, τα 5 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Το καλό νέο είναι ότι δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται, πλέον, στα 4.855 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 209 θάνατοι στη χώρα μας. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Από το σύνολο των 4.855 κρουσμάτων, 1.325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

-Τσιόδρας: Δραματικό μήνυμα επαγρύπνησης

Με… μάσκα κακά μαντάτα επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Κάθε κρούσμα στην χώρα μας “δίνει” ακόμη ένα”, τόνισε, καλώντας όλους τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση!.


-Ο Τσιόδρας και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως “η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών.
Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο”, ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εξηγώντας τα… γιατί σε ό, τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα πως εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Τσιόδρας: Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων

Στην συνέχεια μίλησε και για το ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ασυμπτωματικά κρούσματα στην χώρα μας, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων, τονίζοντας πως κάθε κρούσμα στην χώρα μας “δίνει” ακόμη ένα!
“Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα”, συμπλήρωσε, αναφέροντας ως μοναδικό θετικό στοιχείο τον μικρό αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.



-Τσιόδρας: Τα μονοκλονικά αντισώματα μεγάλο όπλο κόντρα στον Covid-19

Ακολούθως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στην “μάχη” για την εξεύρεση του εμβολίου που θα δώσει τέλος στον εφιάλτη, ενώ ακόμη σημείωσε πως η ΕΕ εξασφάλισε την ρεμδεσιβίρη.

“Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε την ζωή μας. Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε”, κατέληξε.




-Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις