Ένα βήμα πιο κοντά η πύλη Schengen στο Πλωμάρι


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία κατά την χθεσινή συνεδρίαση του την χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 € την κατασκευή του απαιτούμενου οικίσκου και της περιφράξεως, για την δημιουργία πύλης εισόδου Schengen στον λιμένα Πλωμαρίου.

 Για την λειτουργία της πύλης, σε σύντομο χρόνο θα απαιτηθούν τώρα συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς.


Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρόκειται για μια καθοριστική έγκριση την οποία εισηγηθήκαμε ως Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την λειτουργία της Πύλης στο Πλωμάρι. Ένα έργο πνοής το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιοχής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την καθοριστική συμβολή του στην λειτουργία της πύλης . Μια λειτουργία για την οποία θα απαιτηθούν συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς. Η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός οικονομικά, ηθικά τεχνικά σε κάθε ανάλογη αναπτυξιακή επιδίωξη». 

Γράφει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Μετα την χθεσινοβραδυνη πολυ καθοριστική εγκριση απο το Περιφερειακο Συμβουλιο Βορειου Αιγαιου της εισηγησεως μας για χρηματοδοτήςη με 100.000Ε της κτιριακής υποδομής για την λειτουργια πύλης εισόδου Schengen στον λιμενα Πλωμαριου Λεσβου αναποφευκτως κατακλύζομαι απο μνημες. Μνημες  πολλων ετων!

Θυμαμαι την Λιμενολογο συνεργάτιδα μου Θ. Γιαντση να σχεδιάζει υπο την καθοδήγηση μου τα εργα αναπτυξεως του λιμενα Πλωμαριου επι Δημαρχίας Μ. Μαμάκου με τον Δ. Βελουτσο, που τοσο προωθούσαν τα θεματα του λιμενα. Θυμαμαι τις πολλες συζητήσεις μου με τους συμπατριώτες μου αλιείς. Θυμαμαι τις προωθητικές ενεργειες επι Δημαρχίας Δ. Βαρβαγιάννη και Ι. Ξανθούλη, που και απο τις σημερινες θεσεις ευθυνης τους τοσο φροντίζουν, ιδιαιτερως τον Προεδρο Ι. Ξανθούλη.  Θυμαμαι τον Γ. Χαλδεζο για την διαρκή φροντίδα και την χρηματοδότηση της Μελετης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απαραίτητης για την νομιμοποίηση και για την προώθηση του λιμενα. Την Λιμενολογο συνεργάτιδα μου Μ. Φράγκου για την τάχιστη εκπόνηση της Μ. Π. Ε. με χαμηλή αμοιβη. Τον πρ. Αντιδημαρχο Μ. Αρμενακα για την φροντίδα του και τις σχετικες ιδεες του. Τον Δικηγόρο Σαμάρα για το συνεχές pressing που μου ... ασκεί για το Πλωμαρι!

 Ιδιαίτερη θεση στην προώθηση του θεματος κατέχει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Αθανασιου για την καθοριστική συμβολη του στην υπερπήδηση εμποδίων και στις περιπλοκές εγκρίσεις για την λειτουργια της πύλης, στην οποια πιστεψε και για την οποια μέριμνα συνεχως απο την αρχη.

ΤΩΡΑ;  Χρειαζονται συντονισμένες και  γρήγορες ενεργειες απο πολλους για την θεση σε λειτουργια της πύλης σε συντομο χρονο. Βαρυ φορτίο πέφτει στο Δ.Λ.Τ. Λεσβου. Στρατη, Κωστα, Γιωργο ...ανασκουμπωθείτε!

Θα ειμαστε διπλα συνεχως εως τα εγκαίνια της πύλης. Και μετα! (Μυτιληνη 02.07.2020).