Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις ( pics)


Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στη Μονή του Αγ. Ραφαήλ και τη Λάρσο στην τοποθεσία “Καλλιθέα”. Σήμερα η Λέσβος βρίσκεται στην κλίμακα 3 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός με 19 πυροσβέστες, 4 οχήματα, ένα πεζοπόρο όχημα ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


UP DATE
Εκτός από τα δυο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο που εδρεύουν στη Μυτιλήνη, στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και δυο καναντέρ που έφθασαν από το Βόλο. Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Έχει ενισχυθεί η δύναμη της πυροσβεστικής σε προσωπικό και οχήματα. Στον τόπο της φωτιάς μετέβη για να ενημερωθεί για την κατάσταση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης

 UP DATE2 (18.12)
Αποχώρησαν εδώ και λίγη ώρα τα δυο καναντέρ που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης και αναμένονται δυο CL 415 από Αθήνα μαζί με τα δυο πετζετέλ και το ελικόπτερο στη Μυτιλήνη που συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Πηγή ΤΑ Νέα της Λέσβου