Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων COVID-19 στην Λέσβο


Μετα τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιου στην περιοχή της Καλλονής υπάρχουν φόβοι για έξαρση κρουσμάτων σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 3 νοσούσες συγγενείς 1ου βαθμού το προηγούμενο διάστημα φιλοξένησαν σε οικογενειακό τραπέζι επισκέπτες του νησιού μας από τον Βόρεια Ελλάδα μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς ο ένας ήταν μονάχος.

Οι επισκέπτες του νησιού μας όπως αναφέρουν πληροφορίες είχαν επισκεφτεί πολλά μέρη της Λέσβου και κυρίως τα μοναστήρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι τρεις νοσουντες είχαν μεγάλο κύκλο επαφών το προηγούμενο διάστημα, καθώς ο γιος του ηλικιωμένου δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία της Καλλονής ενώ ο εγγονός δούλευε σε κατάστημα της Καλλονής.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται όσο δύσκολη και να είναι αυτή, ενώ στα θετικά είναι ότι τα 2 πρώτα δείγματα από τον κύκλο επαφών ήταν αρνητικά.

Να υπενθυμίσουμε πως το ΚΥ Καλλονής έκλεισε προσωρινά μέχρι την Δευτέρα με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις των χώρων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δυτικής Λέσβου και γιατρός του Κ.Υ Καλλονής κος Γελαγωτης θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο έκανε σχετικά ανάρτηση σήμερα το πρωί:  

«Καλημέρα φίλες και φίλοι. Τα νέα τα μάθατε, υπάρχουν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή της Καλλονής, ένας παππούς που νοσηλεύεται με πνευμονία, ο ένας γιός του με ήπια συμπτώματα και ο εγγονός. Υπάρχουν και 2 αρνητικά δείγματα προς το παρόν. Αυτά προς τερματισμό των κουτσομπολιών. 

Από εκεί και πέρα το Κέντρο Υγείας θα απολυμανθεί σήμερα και προληπτικά θα παραμείνει κλειστό έως ΚΑΙ την Κυριακή. Τα περιφερειακά Ιατρεία θα λειτουργούν κανονικά εκτός Κάπης και Παρακοίλων καθώς μόνο κάποιοι συνάδελφοι μπαίνουν σε καραντίνα και όχι όλοι.

Θα υπάρξει ξανά Ιατρείο Επειγόντων όπως και την άλλη φορά αλλά στο κατάστημα δίπλα στο φαρμακείο του κ. Μαριόλα στην πλατεία (ευχαριστούμε την οικογένεια Κουκουρουβλη)και θα ΚΑΛΕΙΤΑΙ γιατρός ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛ. ΣΤΟ 166 Η ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.

Έχει γίνει η έρευνα για τις σίγουρες και πιθανές επαφές και παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.
Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα, Ιατρικής και μη φύσεως.

ΥΓ για λοιπές συμβουλές μπορείτε να απευθύνεστε σε Συνωμοσιολόγους , Καφετζούδες, Χαρτορίχτρες, Μέντιουμ, Κουτσομπόλες της Γειτονιάς και λοιπούς Εξωγήινους.»