Παραδόθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου το ενεργειακό κτήριο του Παιδικού Σταθμού Κάπης


Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης παρέδωσε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου πλήρως λειτουργικό και σε άριστη κατάσταση, μετά την ολική ανακατασκευή του, το κτήριο του πρώην Νηπιαγωγείου Κάπης, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Παιδικού Σταθμού.

Παρελήφθη το ενεργειακό κτήριο του Παιδικού Σταθμού Κάπης από Μηχανικούς των Δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Λέσβου και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Ιωάννα Μαρία Κατανάκη.


Παρόντες στην παράδοση ήταν οι Πρόεδροι Κάπης Ευστράτιος Χαλβατζής, Πελόπης Μαρία Κιαχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Μανταμάδου  Στέφανος Αποστόλου, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων γυναικών της περιοχής.

Το κτήριο που στεγάζει πλέον τον Παιδικό Σταθμό του χωριού, θεωρείται το πρώτο δημόσιο ενεργειακό που ολοκληρώθηκε στη Λέσβο και αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο.


Στο κτήριο πραγματοποιήθηκαν -κυρίως- οι ακόλουθες παρεμβάσεις, ώστε το χωριό να αποκτήσει ένα μείζονος σημασίας έργο για τα παιδιά:

- Οικοδομικές εργασίες (Χωματουργικά, Σκυροδέματα, Τοιχοποιίες, Χρωματισμοί, Ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές)
- Τοποθέτηση πρασίνου και εξοπλισμού παιδικών χαρών στον περιβάλλοντα χώρο
- Επισκευή-αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
- Επισκευή-συμπλήρωση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης
- Κατασκευή νέων WC προσωπικού, νηπίων και ΑΜΕΑ
- Επισκευή κεντρικής θέρμανσης
- Εγκατάσταση συναγερμού

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το «Πρόγραμμα Χρηματοδότησης των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την Ίδρυση Νέων Τμημάτων Βρεφικής, Παιδικής & Βρεφονηπιακής Φροντίδας» και ίδιους πόρους του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Το συγκεκριμένο έργο είχε προϋπολογισμό 185.495,96 €, ενώ συμβασιοποιήθηκε έναντι του ποσού των 99.866,25 €.