Πλήθος κόσμου στην γενική συνέλευση στον Μολυβο για την μη φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία


Χθες, στις 7 μ.μ. πλήθος κόσμου από Μόλυβο και Πέτρα γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, για να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε απ' την πιθανή φιλοξενία λαθρομεταναστών από ορισμένα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής των δυο αυτών τουριστικών χωριών.

Κεντρικός ομιλητής ο χαλκέντερος, γεμάτο
ς από σοφία και γνώση Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.


Οι ιδιοκτήτες τών ως άνω ξενοδοχειακών μονάδων, ερειδόμενοι στα προσωπικά τους οφέλη και μόνο, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους - με πλήρη κυνικότητα και οχαδερφισμό - την εθνική συνείδηση, την αγωνία και τα όνειρα των κατοίκων, που παλεύουν βήμα - βήμα για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ομοθυμαδόν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες μόνο αιμορραγούσες πληγές μπορούν να επιφέρουν στις δυο αυτές τουριστικές "ναυαρχίδες" της Λέσβου, που σίγουρα θ' αργήσουν να επουλωθούν.


Οι κάτοικοι των δυο χωριών προειδοποιούν την Κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημά τους, ούτως ώστε ν' αποφευχτεί μια νέα "Καράβα".

Τέλος, επιβάλλεται ν' αυστηροποιηθεί, επιτέλους, ο έλεγχος των Μ.Κ.Ο. που κατοικοεδρεύουν στο νησί μας, και μερικές απ' αυτές - νιώθοντας "βασιλικότερες του βασιλέως" - σπέρνουν "καινά δαιμόνια" κι οδηγούν, αργά αλλά σταθερά την αγαπημένη μας Λέσβο στον όλεθρο!

Πηγή ITVPETRA