Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Δυτικής Λέσβου τα είπαν ηλεκτρονικά με ΕΟΤ και Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου


Ευρεία ηλεκτρονική σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΕΟΤ, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και των Δημάρχων των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα

Ευρεία ηλεκτρονική σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΕΟΤ, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και των Δημάρχων των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, παρουσιάστηκαν οι στοχεύσεις από την πλευρά του ΕΟΤ, με την Πρόεδρο Άντζελα Γκερέκου να εξηγεί ότι στόχος είναι η διεθνής προβολή των νησιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει εξειδικευμένη καμπάνια προβολής στο εξωτερικό.Συνολικά από το Υπουργείο θα διατεθούν 2 εκατ. ευρώ για τη συγκεκριμένη καμπάνια, με τις επιμέρους λεπτομέρειες να ανακοινώνονται στο προσεχές διάστημα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, συμμετείχαν χθες το πρωί σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Μετανάστευσης για την παρουσίαση της ειδικής καμπάνιας τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, είχαν ζητήσει με επιστολή τους από πέρυσι το φθινόπωρο -όταν και κατέρρευσε η Thomas Cook- την πρόβλεψη εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου και του ΕΟΤ την πραγματοποίηση μιας τέτοιας ειδικής τουριστικής καμπάνιας για τη Λέσβο. Ενώ είχαν και κατ΄ ιδίαν σχετικά, συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην Αθήνα.

Στην τηλεδιάσκεψη τώρα συμμετείχαν πέραν του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Νίκος Πουλιού και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης κ. Κύτελης, Χίου κ. Κάρμαντζης, Λέρου κ. Κόλλιας, Κω κ. Νικηταράς, Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος και Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης.

Όπως ανακοινώθηκε εκ μέρους του Υπουργείου, παρουσία της διαφημιστικής εταιρίας που έχει ήδη αναλάβει την υλοποίηση της καμπάνιας, αυτή θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του κάθε Δήμου, και για το Δήμο Δυτικής Λέσβου –μέσω της κας Βατή- ως προς την προσαρμογή του περιεχομένου για τη Λέσβο. Υπενθυμίζεται πάλι εδώ, ότι η θέση του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι πως η προβολή της Λέσβου πρέπει να είναι στη λογική ενός ενιαίου προορισμού.


Ακόμη ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη, τόνισε πως πέραν της ειδικής τουριστικής καμπάνιας, ότι είναι αναγκαίο εκ μέρους των Υπουργείων Τουρισμού και Μετανάστευσης, να προφυλαχτεί επί της ουσίας η Λέσβος, από επικίνδυνες φημολογίες και ενέργειες, αλλά και την πάσης λογής δυσφήμιση των συνεπειών του μεταναστευτικού. Αναφέροντας την πρόσφατη παραφιλολογία που εμφάνιζε κάποιες ΜΚΟ μέσω Τουριστικών Πρακτορείων να ενθαρρύνουν με χρήματα τους ξενοδόχους, να φιλοξενήσουν στις μονάδες τους πρόσφυγες και μετανάστες.