Νέα έκτακτα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων - Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους- Νέα μέτρα και σε μπάρ


Την εφαρμογή νέων μέτρων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.
«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια και να τηρούμε πιστά τα μέτρα που ισχύουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Tα νέα μέτρα είναι τα εξής:
- Από 1 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τους χώρους εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.
- Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών έως 31 Αυγούστου
- Απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ, κλαμπ, καφέ-μπαρ και κέντρα διασκέδασης (Από 3 έως 9 Αυγούστου) - Δίνεται η δυνατότητα μετατροπής χρήσης με τραπεζοκαθίσματα
- Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.
- Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες 
- Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου αυστηρά 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κλπ)
- Παρατείνεται έως τις 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων και θαλάσσιων συνδέσεων από Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία
- Από 1η έως 15 Αυγούστου υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων
- Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, έως και την 31η Αυγούστου
- Παρατείνονται έως 31 Αυγούστου η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων