Γατογωνιά | «….ΟΛΟΙ εις βάρος της Μόριας... « Το νέο της ημέρας από τον Τζιτζιφρίγκο...


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο| Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

- Καλημέρα αφεντικό! Σήμερα γιορτάζουμε;

- Καλημέρα και σε εσένα «γαλάζιε γάτε»...

- Καινούριο είναι αυτό, μεγάλε; Εγώ είμαι αντικειμενικός, και πάντα θα λέω την αλήθεια! Τέλος πάντων, το αφήνω αυτό και πάω «βουρ στο ψητό». Όλοι εις βάρος της Μόριας είναι, ακόμα κι οι ίδιοι Μοριανοί...

- Γιατί το λες αυτό Τζιτζιφρίγκο;

- Γιατί αφεντικό, όλες/όλοι επιθυμούν και προσδοκούν να πάρουν μέρος και να γίνουν μέλος αυτής της πολύ «βαριάς βιομηχανίας», που ακούει στο όνομα «ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ», ενώ την ίδια ώρα φοράνε πανοπλίες και εκδίδουν ανακοινώσεις για τη μη φιλοξενία μερίδας μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες. Άστο σου λέω, θυμίζει πολύ αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού η όλη στάση τους.

- Τι εννοείς;

- Πως, όλες/όλοι βολεύονται σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με το ΚΥΤ, αλλά δεν θέλουν μετανάστες στην περιοχή τους. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι αυτό με τους συνοριοφύλακες, με πολλούς εξ’ αυτών μάλιστα να πρωταγωνιστούν στη μάχη της Καράβας, και τώρα θα κληθούν να εκπαιδευτούν από τους πρώην εχθρούς τους! Δράμα η κατάσταση... Ξέρεις, όμως, κάτι; Τους παραδέχομαι, μιας και αντιδρούν σθεναρά και με πράξεις, αν είναι να τους πάνε μετανάστες, πάντα με λογικά επιχειρήματα και από την πρώτη στιγμή. Ούτε φίλιες λογαριάζουν, ούτε μικροπολιτικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com .