Στην Λέσβο το «Αλάτι της Γης»


Γυρίσματα της εκπομπής το «Αλάτι της Γης» στη Λέσβο από τις 20 έως και τις 23 Ιουλίου.

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Αρχής στους υπεύθυνους της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Αλάτι της Γής», 20μελές συνεργείο της εκπομπής θα φιλοξενηθεί  για γυρίσματα στην Λέσβο από 20 – έως και 23 Ιουλίου και κατόπιν θα μεταβεί στην Χίο για τον ίδιο σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα:

Στα πλαίσια της ανάπτυξης δράσεων διάδοσης, προβολής και προστασίας της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της  εκπομπής «Το Αλάτι της Γης».
Η πολιτιστική αυτή εκπομπή είναι από τις πλέον δημοφιλείς εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης με μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ομογένεια,  προβάλλεται στην ΕΤ-1 κάθε Κυριακή, 13:00-15:00 το μεσημέρι. Πέρα από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική η επιμόρφωση που προσφέρει στα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς επίσης και ο εμπλουτισμός  ενός αξιόπιστου αρχείου που αφορά την καταγραφή των πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού πολιτισμού ανά τόπο. Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα,  διευθυντή του τομέα εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος μουσικών σπουδών.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής   είναι μέσω του νέου κύκλου των εκπομπών «Αλάτι της Γής», να προβληθεί η διαχρονική παράδοση της Λέσβου και της Χίου στον πολιτισμό-σε επόμενο χρόνο προγραμματίζονται γυρίσματα και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας μας-, να γίνουν γνωστά  τα τοπικά έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, οι χοροί, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων.

Η προσπάθεια μας αυτή θα είχε ένα μεγάλο κόστος εάν δεν είχαμε πολύτιμους συμπαραστάτες και χορηγούς. Δημόσια Ευχαριστούμε:

Πρωτίστως το Αναγνωστήριο Αγιάσου, που χρόνια τώρα αγωνίζεται και προσπαθεί για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο κ Ντουρουντού Ελευθέριο για την διάθεση παροχής βοήθειας προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Την Ναυτιλιακή Εταιρεία Attica A.Ε, για την δωρεάν μεταφορά μελών του συνεργείου της εκπομπής και του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Όλα τα ξενοδοχεία για την δωρεάν διάθεση δωματίων και ειδικότερα για την Λέσβο: το ξενοδοχείο Blue Sea για την διάθεση δύο δωματίων, το ξενοδοχείο Elysion για την διάθεση ενός δωματίου, το ξενοδοχείο Heliotrope για την διάθεση δύο δωματίων, το ξενοδοχείο Lesvion για την διάθεση τριών δωματίων και το ξενοδοχείο Oikies Small Elegant Houses για την διάθεση δύο δωματίων.