Γατογωνιά | «Γκαζμά, φτυάρια και πάμε Λαγκάδα...» - Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο...


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο | Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

- Καλημέρα αφεντικό και καλό μήνα!, παίρνω δύο τσάπες και φτυάρια, βάζεις νερό και φόρμα εργασίας;

- Καλημέρα εργατικέ Τζιτζιφρίγκο και καλό μήνα! Ελπίζω να φέρνεις θετικά νέα. Που θες να πάμε; Τι θες να κάνουμε;

- Να αφεντικό, ξεκινάει το πολυπόθητο και υπεραπαραίτητο έργο της Λαγκάδας. Χθες, είχαμε την αρχή, με τις πρώτες εργασίες να γίνονται στα Νταμάρια και στο σημείο να παρίστανται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΛ και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ.

- Αυτή, Τζιτζιφρίγκο, είναι μια πάρα πολύ αισιόδοξη είδηση και μακάρι να γίνει το συντομότερο δυνατό.

- Ναι μεγάλε! Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα εκτελείται τμηματικά ανά 2 – 3 μήνες. Θα πάμε τώρα να βοηθήσουμε;

- Μην είσαι κι εσύ "γκαζμάς" γάτε - φευγάτε, όπως τους προγόνους μας που είχαν πάει στο χτίσιμο του πρώτου αεροδρομίου μ’ αυτά τα σύνεργα. Με τις τσάπες και τα φτυάρια δεν κάνεις τέτοια έργα. Κρατάω, όμως, τη διάθεση σου να προσφέρεις στο κοινό καλό.

- Με λυπείς αφεντικό, αλλά για να το λες, θα έχεις δίκιο. Κάτι τελευταίο! Ωραίος ο Δήμαρχος με τα γυαλιά ηλίου και με το λευκό πουκάμισο, θυμίζοντας δεκαετία 00’s, αλλά ας έδινε κι ένα ζευγάρι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ. Σε κάποια στιγμή των δηλώσεων τον είχε «χτυπήσει» ο ήλιος.

Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com .