Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου για την παραπληροφόρηση και τα δυσμενή σχόλια


Με αφορμή δυσμενή σχόλια και επικρίσεις που εξαπολύονται με τη γνωστή μέθοδο της παραπληροφόρησης από πολιτικούς και παραπολιτικούς κύκλους, περί δήθεν εμπλοκής μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου μας του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε δράσεις και ενέργειες που αφορούν την μεταναστευτική κρίση στο νησί  μας ,ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε τα παρακάτω:

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις αρχικές ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων  των Δήμων του νησιού μας που διατυπώνουν:

- Την άρνησή τους για κατασκευή και λειτουργία νέων δομών σε οποιαδήποτε περιοχή του νησιού μας .

- Αποσυμφόρηση της υπάρχουσας δομής προσφύγων και μεταναστών της Μόριας .
- Ενίσχυση των δομών αστυνόμευσης και δημόσιας υγείας.
- Αποζημιώσεις των πληγέντων από το μεταναστευτικό συνδημοτών μας.

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος για το οποίο μόνο αρμόδιο είναι η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής .

Συμμετείχαμε και στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις των Κοινοτήτων που ήταν αντίθετες σε κάθε δημιουργία νέων δομών στην περιοχή τους .

Συμμετείχαμε ειρηνικά στο αγώνα αντίστασης του Λεσβιακού Λαού για τη δημιουργία νέας δομής στην Καράβα .

Οι αποφάσεις των κοινοτικών μας συμβουλίων είναι μόνο γνωμοδοτικές και όχι αποφασιστικές και σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνονται δεκτές από τα Δημοτικά Συμβούλια .

Δεν συμμετείχαμε ΠΟΤΕ, γιατί δεν κληθήκαμε , σε συσκέψεις που αφορούν το μεταναστευτικό.

Δεν υπογράψαμε οτιδήποτε, ούτε ερωτηθήκαμε ποτέ για ότι σχετίζεται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού όπως τη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα , γιατί δεν νομιμοποιούμαστε για αυτό.

Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την σύγκλιση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την Προέδρο της Δημοκρατίας με θέμα το μεταναστευτικό που ήταν και είναι εθνικό ζήτημα .

Επειδή όμως υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι κάποιοι ενσυνείδητα προσπαθούν να μειώσουν την παρουσία μας στον αυτοδιοικητικό χώρο και να μηδενίσουν τις δράσεις μας που επικεντρώνονται στην στήριξη των κοινοτήτων και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών μας , δηλώνουμε ότι οι προσπάθειές τους  έχουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, γιατί όλοι οι συνάδερφοι και μέλη του Δικτύου μας, διακατεχόμαστε από ισχυρό αίσθημα ευθύνης, ενότητας και ομοψυχίας που είναι το κίνητρό μας για την μετέπειτα πορεία μας