Συναντήσεις στην Αθήνα για τον τουρισμό της δυτικής Λέσβου από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή


Στο περιθώριο της τριήμερης καμπάνιας της Λέσβου που συνδιοργανώνεται από τις 28 Ιουλίου στην Πλατεία Συντάγματος

Στο περιθώριο της τριήμερης καμπάνιας της Λέσβου που συνδιοργανώνεται από τις 28 Ιουλίου στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα) από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τον Σύνδεσμο Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού Νήσου Λέσβου με την υποστήριξη τοπικών φορέων, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και τον Διευθυντή της Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) Ιωάννη Παππά.

Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν αφενός η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής υποβοήθησης της Λέσβου στο υπόλοιπο της τρέχουσας καλοκαιρινής σεζόν, αφετέρου η εμπέδωση εκ μέρους του ΕΟΤ και της κυβέρνησης, πως η Λέσβος ως προορισμός, πρέπει να παραμείνει σε κεντρικό πλάνο για να ανακτήσει στα επόμενα χρόνια το χαμένο της έδαφος.

Ειδικότερα η κα Βατή συναντήθηκε με το μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού Ιωάννη Παππά, έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξει εκτενώς την ειδική κατάσταση της Λέσβου σε επίπεδο τουρισμού αυτή τη στιγμή. Για τους γνωρίζοντες, οι δυνατότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού είναι τεράστιες και η προοπτική να πιστοποιηθεί ο προορισμός της Λέσβου ως «βιώσιμος», είναι πολύ σημαντική.


Ακολούθως η Αντιδήμαρχος Τουρισμού επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τη δεύτερη δια ζώσης συνάντησή της με την Πρόεδρο του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου μέσα στη χρονιά. Η Πρόεδρος του ΕΟΤ συνεχάρη θερμά τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο που τόλμησε σε μία δύσκολη περίοδο να προωθήσει το νησί ως προορισμό, τονίζοντας μάλιστα πως είναι ο πρώτος Δήμος που το πράττει στη Πλατεία Συντάγματος. Η κα Γκερέκου μάλιστα επρόκειτο να επισκεφτεί το περίπτερο της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ προσκλήθηκε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού να επισκεφτεί στο επόμενο διάστημα τη Λέσβο.

Ακόμη η κα Βατή συναντήθηκε εκ νέου με τον ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη που επισκέφτηκε τα εγκαίνια της τριήμερης καμπάνιας την περασμένη Τρίτη και συζήτησε μαζί του πιο συγκεκριμένα τα θέματα που «καίνε» το Δήμο Δυτικής Λέσβου και αφορούν στον τουρισμό. Αναλυτικότερα στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των ιαματικών πηγών και ιδιαιτέρως εκείνο των πηγών της Εφταλούς, ενώ συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία με την υπεύθυνη εταιρία που τρέχει την ειδική καμπάνια της κυβέρνησης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Φραγκάκης αναγνώρισε πως η συμβολή των ανθρώπων που ασχολούνται με τον Τουρισμό στη Λέσβο, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, προκειμένου η καμπάνια να στοχεύσει ακριβέστερα στις ανάγκες της Λέσβου. Τέλος η κα Βατή αναφέρθηκε και ειδικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, τονίζοντας –και λόγω Covid-19 πλέον- ότι ανεξάρτητα από τις προωθητικές ενέργειες του προορισμού, πως πρέπει η κυβέρνηση να δρομολογήσει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό.