Τάρτα με σάλτσα ντομάτας, λαδοτύρι Μυτιλήνης και ρόκα

Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας. Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού.


Υλικά για 4-5 άτομα

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά

Υλικά

-200 γρ. σφολιάτα ανοιγμένη
-1.200 γρ. ντοματάκια κονκασέ βρασμένα μέχρι να φύγει τελείως το νερό τους
-3 φέτες λεπτές λαδοτύρι Μυτιλήνης
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-λίγα φύλλα ρόκας
-αλάτι, πιπέρι
-μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22,5 εκ. βουτυρωμένη

Eκτέλεση

Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη, αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί. Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Tip: Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας. Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού. Το μυστικό είναι η ντομάτα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Πηγή womenonly.gr