Στο έργο συντήρησης και διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου Πολιχνίτου-Βρίσας-Βατερών ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου


Αυτοψία στο έργο συντήρησης και διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου Πολιχνίτου-Βρίσας-Βατερών

Αυτοψία στο έργο συντήρησης και διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου Πολιχνίτου - Βρίσας -Βατερών που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη  23.07.2020 νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αφροδίτη Κουρογένη,  τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων κ. Φώτη Κρητικόπουλο, Μηχανικούς αλλά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Στρατής Παράκοιλας και κάτοικοι της περιοχής.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την κοπή κυπαρισσιών και τις ενστάσεις ορισμένων  κατοίκων για το γεγονός αυτό.

Ο Περιφερειάρχης αφού εκτίμησε από κοντά την κατάσταση, έχοντας επισκεφτεί ξανά προ ημερών το σημείο και κατόπιν επικοινωνίας που είχαν οι μηχανικοί της Περιφέρειας με την Διεύθυνση  Δασών , έδωσε εντολή να γίνουν όλα τα προβλεπόμενα που αναφέρονται στην μελέτη, έχοντας την σύμφωνη γνώμη και της τοπικής κοινωνίας η οποία επιθυμεί διακαώς την ολοκλήρωση του έργου.


Ακολούθως έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε για δεύτερη φορά  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή για να διαπιστώσουμε από κοντά τι συμβαίνει. Θέμα μη συνέχισης του έργου δεν τέθηκε ποτέ και όσα ακούστηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται στην μελέτη, έχοντας πάντα την έγκριση από την Διεύθυνση Δασών η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους μηχανικούς μας  και το ζητούμενο είναι να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα.

Πρόθεση μας είναι να φυτεύσουμε αντίστοιχο αριθμό δέντρων σε θέση που θα υποδείξει η τοπική κοινωνία».

Από το Γραφείο Τύπου