Κ. Μουτζούρης: «Να αποτρέψουμε όλοι μαζί την δημιουργία νέων δομών στην Λέσβο»


Παρουσία Περιφερειάρχη σε συνάντηση Επαγγελματιών και κατοίκων στην Μήθυμνα

Στο Συνεδριακό Κέντρο  Μήθυμνας  και στην συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, βρέθηκε εχθές Τρίτη 07.07.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού  Δ. Κουρσουμπά , τον ειδικό σύμβουλο Ι.Χατζηχρίστου και τον νέο Εκτελεστικό Γραμματέα  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Α. Αλατζά ,  με θέμα συζήτησης τις φήμες περί εγκατάστασης μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής. 

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος Ε. Αρώνη. Στην παρέμβασή του  αναγνώρισε την προσπάθεια αποσυμφόρησης που πραγματοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αν και με βραδείς ρυθμούς ενώ παράλληλα για πολλοστή φορά  διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως είναι κάθετα αντίθετος στην οποιασδήποτε μορφής δημιουργία νέας δομής, πόσο δε μάλλον στην συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στους επισκέπτες και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.


Ο Περιφερειάρχης δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης τα παρακάτω:

« Βρίσκομαι εδώ για να τονίσω για πολλοστή φορά πως θέση δική μου και της Περιφερειακής Αρχής είναι καμία νέα δομή οποιασδήποτε μορφής, αποσυμφόρηση των νησιών και σταδιακό κλείσιμο  των υπαρχουσών δομών. Δεν γίνεται να υπάρξει νέα δομή υπό οποιαδήποτε μορφή σε μια περιοχή όπως η Μήθυμνα που αποτελεί την κορωνίδα του τουρισμού. Πέραν τούτου όμως  τίθενται  και σοβαρά θέματα εθνικής ασφάλειας, αφού η Τουρκία τελευταία είναι ιδιαίτερα επιθετική.   Για αυτούς τους λόγους ζητώ από όλους να δείξουν νηφαλιότητα και ειρηνικά με πειθώ και χωρίς βία,  να αποτρέψουμε όλοι μαζί την δημιουργία νέων δομών οι οποίες θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο μέλλον.

Η οικονομική συγκυρία κατανοώ πως είναι δύσκολη και όλοι οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού βρίσκονται σε δεινή θέση,  ωστόσο θα πρέπει να δούμε μακροπρόθεσμα το όλο ζήτημα και τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο μέλλον».