Γατογωνιά| «“Αγιασώτσα οικονομία και δεξιοτεχνία...” ..» Το νέο της ημέρας από τον Τζιτζιφρίγκο...


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο | Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

- Αφεντικό καλημέρα! Μόλις πήγα στο Φαρμακείο και πήρα μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα απαραίτητα για να με πας τσάρκα.

- Καλημέρα δαιμόνιε Τζιτζιφρίγκο! Τι θες από τη ζωή μου; Που θες να πάμε;

- Εντάξει αφεντικό, εγώ φταίω που μας προσέχω και δεν θέλω να πάθεις κάτι, γιατί αν πάθεις κάτι … θα χαθώ!

- Έλα παραπονιάρη, τι θες;

- Ωραία μεγάλε! Θέλω να πάμε μια προς τα ορεινά πάτρια εδάφη, κι αυτά της Αγιάσου. Όχι μόνο
για προσκύνημα, καφέ και λουκουμάδες αλλά και για να επισκεφτούμε κυρίως στα πλαίσια του ρεπορτάζ, το “Εργαστήρι Δεξιοτήτων”, το “ Άτυπο εικαστικό εργαστήρι της γειτονιάς”.

- Κι εκεί δραστήριε Τζιτζιφρίγκο πως πάμε;

- Το πιο εύκολο αφεντικό! Κάνουμε ένα σάλτο πάνω στο σκούτερ σου, βάζουμε κράνος και φθάνουμε στην Αγιάσο. Εκεί κατευθυνόμαστε στο “Info Kiosk” που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου - Πάρκου, και τα μικρά αγιασωτέλια θα μας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

- Λαμπρά μικρέ μου γάτε! Βάζω σκούτερ, βάζεις μάσκες και αντισηπτικά, μοιραζόμαστε τα έξοδα της βενζίνης;

- Μεγάλε, στην Αγιάσο είπαμε να πάμε, όχι να ξυπνήσω μέσα σου την “αγιασώτσα οικονομία”. Αλλά μιας που την ανέφερα, στο “Εργαστήρι Δεξιοτήτων”, τα παιδιά μαθαίνουν και για τη νεανική - μαθητική επιχειρηματικότητα. Πάμε σου λέω! Παρακάτω μπορούμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες...

“Ο χρήστης
Visit Agiasos Lesvou

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Το κουδούνι του σχολείου μπορεί να σίγησε αλλά τα παιδιά έχουν πάντα την ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας.

Γι αυτό το λόγο στήσαμε ένα "άτυπο εικαστικό εργαστήρι της γειτονιάς", χορηγήσαμε τα παιδιά με χρώματα, πινέλα, κόλες, αλλά και με ανακυκλώσιμα υλικά όπως βότσαλα, θαλασσόξυλα, πέτρες της θάλασσας, εφημερίδες, καπάκια... Τους δείξαμε τεχνικές όπως κατασκευή δαχτυλιδιών με υγρό γυαλί, τεχνική decoupage - χαρτοπετσέτας, πηλό, χαρτοπολτό και με οδηγό τη φαντασία τους δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης!

Θέλοντας να εμπλέξουμε και τη #νεανικήμαθητικήεπιχειρηματικότητα μιλήσαμε στα παιδιά για τους όρους έσοδα, έξοδα, κέρδος, ρίσκο, χορηγία και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρώτη μας "επιχείρηση" πουλώντας τις δημιουργίες τους.

Κάποια παιδιά πρότειναν αρχικά πως με τα έσοδα θα ήθελαν να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα (αυτό είναι θέμα που πρέπει να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή..) και κάποιοι άλλα πρότειναν να τα δώσουμε για καλό σκοπό όπως για παράδειγμα να στειρώσουμε ένα αδεσποτάκι με τη βοήθεια της #Κιβωτού. Ψηφίσανε τη δεύτερη πρόταση αλλά δεσμεύτηκαμε για την πρώτη ...

Το project βρίσκεται σε εξέλιξη και τις δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τα δύο περίπτερα

α) Δανειστική βιβλιοθήκη περίπτερο στο Καμπούδι, ωράριο λειτουργίας Τρίτη /Πέμπτη 1-3μ.μ.
β)info kiosk πλατεία Δημαρχείου - Πάρκο. Ωράριο λειτουργίας Κυριακή 11-13.00
Οι τιμές των προϊόντων κυμαίνονται από 1-2€.Κάρτες δεν γίνονται δεκτές Σημειωτέον πως και τα δύο περίπτερα "υιοθετήθηκαν" από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τα λειτουργούν άριστα, τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Στο info kiosk επιλέχτηκαν μαθητές που μιλάνε αγγλικά για να δίνουν πληροφορίες στους τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό μας. Μ' αυτόν τον τρόπο αφενός κάνουν εξάσκηση στα αγγλικά τους και αφετέρου εξυπηρετούν τους ξένους επισκέπτες.
Με τη δράση μας έχουμε στόχο να καλλιεργήσουμε ήπιες δεξιότητες στα παιδιά να γίνουν πιο δημιουργικά, να αποκτήσουν ενσυναίσθηση, να αλληλεπιδρούν σε κοινωνικά προβλήματα και να λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα του κοινωνικού τους περίγυρου.

Στη δημιουργική μας γειτονιά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι!




- Πριν πάμε Τζιτζιφρίγκο, να ευχηθούμε καλές ειδήσεις και πολύχρονο στο site που μας φιλοξενεί. Κλείνει τα 8 χρόνια και φεύγει στα 9!

- Χρόνια πολλά κι από έμενα στη «φιλόξενη» αυλή, λοιπόν...


Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com