3 τα νέα κρούσματα κορονοιου στο Πλωμαρι - Ξεκίνησε η ιχνηλατηση των επαφών



Από το Πλωμαρι είναι τα 3 κρούσματα κορονοιου που επιβεβαιώθηκαν σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα ένα ζευγάρι που ζει μόνιμα στο νησί – ο ένας έχει ξένη υπηκοότητα- και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊο σε τεστ που έγινε από τον ΕΟΔΥ στη Λέσβο.

Το ζευγάρι είχε κάνει τέστ κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό στις 13 Ιουλίου στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ήταν και οι δυο αρνητικοί όμως τις τελευταίες ημέρες ο ένας από τους δυο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν σε νέο τέστ, το οποίο ήταν θετικό

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό στον COVID-19 είναι και το ανήλικο παιδί του ζευγαριού. 

Η αστυνομία ήδη άρχισε να καλεί τις πρώτες επαφές του ζευγαριού ώστε να κάνουν το τεστ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα του Πλωμαριου και όχι μόνο καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και του έγινε το τεστ σε μάγειρα καφετέριας του Πλωμαριου όπου δούλευε συγγενής του ζευγαριού.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη καφετέρια έκλεισε σήμερα μετα την ανακοίνωση των κρουσμάτων για προληπτικούς λογούς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Κλειστό θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες για τις απαραίτητες απολυμάνσεις και το ΚΥ Πλωμαριου όπου πήγαν οι νοσουντες για εξέταση