Πρακτικές τρομοκράτησης αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ Μυτιλήνης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ Μυτιλήνης, όπου κάτω από τον ψυχολογικό και εργοδοτικό “εκβιασμό” της συντονίστριας του ΚΥ, καλούνται να υπογράψουν ένα έγγραφο, το οποίο, μόνο σε δήλωση μετάνοιας, βγαλμένο από άλλη εποχή, μπορεί να παραπέμψει.

Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφοράς της συντονίστριας του Κ.Υ Μυτιλήνης απέναντι στα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της αντιπροσωπείας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του Κ.Υ και να καταγγείλουν το απαράδεκτο έγγραφο που τους επιβάλλει να υπογράψουν.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που καλέστηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι κάτω από την «προτροπή» της συντονίστριας του Κ.Υ Μυτιλήνης αναφέρει:

«Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με την 2η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας». Και στη συνέχεια τους καλεί να υπογράψουν την ονομαστική κατάσταση.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές δεν μπορούν, αλλά ούτε και θα καταφέρουν να κάμψουν τόσο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του, όσο και τους εργαζομένους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Κ.Υ Μυτιλήνης, να μην υπογράψουν αυτό το “χαρτί”, το οποίο δεν έχει καμία νομική ισχύ και υπόσταση.
Ζητάμε από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, να ζητήσει την άμεση ανάκληση αυτού του εγγράφου.

Σε εργασιακούς χώρους Υγείας όπως το Κ.Υ. Μυτιλήνης, το νοσηλευτικό προσωπικό εκτός των άλλων έρχεται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση η οποία οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και επιδείνωσης των συνθηκών. Είναι υποχρεωμένοι δηλαδή σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της συντονίστριας, αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας εν μέσω πανδημίας, να ανταπεξέλθουν στα «βεβαρυμμένα» καθήκοντα τους, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, φτάνοντας πολλές φορές σε όρια εξάντλησης λόγω των συνεχιζόμενων υπηρεσιών.

Απαιτούμε να δοθούν τα οφειλόμενα ρεπό, να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια από τις συνεχιζόμενες βάρδιες στους εργαζόμενους, που όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας με την έξαρση της πανδημίας βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ