Έρχονται σήμερα οι πρώτοι τουρίστες στην Λέσβου- Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης


Σήμερα στις 12:30 μμ φτάνει η πρώτη πτήση τσάρτερ της Corento με 110 Ολλανδούς

Σήμερα στις 12:30 μμ φτάνει η πρώτη πτήση τσάρτερ της Corento με 110 Ολλανδούς και έξω από το αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης τελετή υποδοχής με χορευτικό και κεράσματα διοργανώνει το επιμελητήριο. Την Παρασκευή φτάνει η δεύτερη πτήση της Sunweb με 60 Ολλανδούς τουρίστες.

Άλλη μια πτήση τσάρτερ και πάλι από την Ολλανδία προγραμματίζεται για τη Λέσβο από τις 17 Ιουλίου .

Πρόκειται για την ΤUI Ολλανδίας με σταθμούς τη Μυτιλήνη και τη Σάμο.

Έτσι λοιπόν απ ότι φαίνεται για το υπόλοιπο καλοκαίρι τρεις συνολικά θα είναι οι πτήσεις τσάρτερ για τη Λέσβο και οι τρεις από την Ολλανδία με συνολική επιβατική ικανότητα που δε θα ξεπερνά τα 300 άτομα.

 ‘Όλα έτοιμα στα αεροδρόμια των νησιών για τις πτήσεις από εξωτερικό. Ασκήσεις προσομοίωσης έγιναν χθες σε όλα τα αεροδρόμια για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στον έλεγχο υποδοχής του αεροδρομίου θα στέλνονται για έλεγχο για κορωνοϊό επιβάτες που θα εντοπίζονται μέσω των στοιχείων που οι ίδιοι θα έχουν συμπληρώσει σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, ως ομάδα υψηλού κινδύνου. «Δυσλειτουργία σημειώνεται στην εφαρμογή αυτού του συστήματος » σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκιυριάκος, καθώς όπως τονίζει «λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να ρωτάνε τους ανθρώπους του τουρισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Καλύτερα να καθυστερούσαμε 10 μέρες να ανοίξουμε παρά να είμαστε ανέτοιμοι».

Πολλά ξενοδοχεία στη Βόρεια Λέσβο δουλεύουν μόνο με πελάτες από το εξωτερικό γι αυτό και αποφάσισαν να μην ανοίξουν . Μέχρι σήμερα 10 από τις 110 ξενοδοχειακές μονάδες αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστές , και τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι , μέχρι στιγμής στον ξενοδοχειακό τομέα, δε θα πιάσουν δουλειά.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ