Τ. Βερρος: Αυστηροί έλεγχοι στα ξενοδοχεία της Δυτικής Λέσβου που θα φιλοξενήσουν μετανάστες


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην δυτική Λέσβο με αφορμή τις «φήμες» που κυκλοφορούν για νοίκιασμα ξενοδοχείων η δωματίων σε ΜΚΟ με σκοπό να μείνουν μετανάστες κυρίως σε Μολυβο και Πετρα.

Μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του LesvosPost (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με τις αντιδράσεις των κατοίκων κατά των ξενοδοχείων και των ιδιοκτήτων ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως όποιο ξενοδοχείο φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες στην Δυτική Λέσβο θα ελεγχτεί για τυχόν οικοδομικές και πολεοδομικές παρανομίες..

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν μπορεί να απαγορεύσει το νοίκιασμα των ξενοδοχείων σε ΜΚΟ αν όλα τηρούνται νόμιμα, έτσι με τους ελέγχους ο Δήμος θα προσπαθήσει να ασκήσει πιέσεις ώστε να μην γίνει νέα Μορια η Δυτική Λέσβος..

Πάντως ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με την παρακάτω ανάρτηση του αφήνει υπόνοιες πως υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν είναι κατασκευασμένα νόμιμα η υπάρχουν παρανομίες που αφορούν σε κατασκευές κτλ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου κου Ταξιάρχη Βερρου :

«Έντονη η φημολογία για μεταφορά αιτούντων άσυλου, σε ξενοδοχεία στον Μόλυβο και στην Πετρα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ασχολούνται με την "βαριά βιομηχανία" της περιοχής ,που θα προχωρήσουν σε αυτό το απονενοημένο διάβημα και που απλά θα καταστρέψει ότι απόμεινε από την λαίλαπα του 2015-16.Αναγνωρίζω βέβαια τα τεράστια προβλήματα που τους δημιούργησε τόσο το μεταναστευτικό όσο και ο κορωνοϊός, αλλά αυτή δεν είναι λύση. Θα παρασύρουν τους πάντες στον βυθό. Ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, όπως είναι προφανές, στην διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας. Θέλω όμως να ενημερώσω ότι υπάρχει η πρόθεση να διενεργηθούν- δειγματοληπτικά- έλεγχοι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε οικοδομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνονται τα σωστά τετραγωνικά στον Δήμο. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αν - όλως τυχαίως-στο δείγμα υπάρξουν και ξενοδοχεία, θα ελεγχθούν και τα συστήματα βιολογικού, πυροπροστασίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ και γενικά καθετί, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ. Παρεκκλίσεις ή διαφορές από την οικοδομική άδεια - πράγματα σπανιότατα βέβαια στην Ελλάδα - επισύρουν και βαριά πρόστιμα και άμεσες κυρώσεις από τον ΕΟΤ. Επειδή δε είναι περιοχές που εποπτεύονται από την Αρχαιολογία, η τακτοποίηση τους είναι και δύσκολη και χρονοβόρα.Εχω όμως την βεβαιότητα ότι, όλα όσα ακούω είναι φαντασιώσεις και ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση πουθενά. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ουδείς. Ένθεν, κακείθεν. Ταξιάρχης Βέρρος»