Έως 31 Ιουλίου κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία


Παράταση της απαγόρευσης πτήσεων έως τις 19 Ιουλίου με Σουηδία και έως 31 Ιουλίου με Τουρκία ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Νέες οδηγίες σε επιβάτες και αεροπορικές εταιρείες για το PLF. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam) που ισχύει από σήμερα έως τις 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα και αφορά την παράταση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Μετά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από Covid-19 χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια οι 12 χώρες που παραμένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι ακόλουθες : Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Παράταση αναστολής πτήσεων από Σουηδία έως 19/7 και από Τουρκία έως 31/7 

Όσον αφορά τις πτήσεις από και προς Σουηδία και Τουρκία παρατείνεται η αεροπορική οδηγία και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας ισχύει πλέον έως την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 23:59 και για την Τουρκία έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.