Λέσβος: 3 κρούσματα covid-19 και καμιά επίσημη ενημέρωση.....


Τρία κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο ανακοινώθηκαν και επίσημα σήμερα το απόγευμα στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ..

Τα τρία κρούσματα έρχονται μετά τo lockdown και την αρχή της πανδημίας με τα ήδη γνωστά κρούσματα πού είχαμε σε Πλωμάρι , Αγία Παρασκευή και Μυτιλήνη αλλά και στις δομές καραντίνας μεταναστών στα Μεγάλα Θερμα και στον Καρα Τεπέ.

Αρχικά θετικό βγήκε το δείγμα 85χρονου ο οποίος πήγε στο Κέντρο υγείας Καλλονής με λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ κατά την διαδικασία της ιχνηλάτησης θετικοί βρέθηκαν επίσης ο γιος του αλλά και ο εγγονός του ο οποίος εδώ και περίπου 10 ημέρες είναι εμπύρετος και δεν είχε επισκεφθεί το κέντρο υγείας η το νοσοκομείο.
Η ιχνηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε φιλοξενήσει επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα…
Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων ξεκίνησε μια απίστευτη φημολογία στα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ πολιτών του νησιού με πολλές από τις πληροφορίες φυσικά να μην ευσταθούν.
Και όμως μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων από τα ΜΜΕ και έως τώρα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση ούτε από το δήμο Δυτικής Λέσβου ούτε από το κέντρο υγείας Καλλονής και φυσικά ούτε από το νοσοκομείο πού από την αρχή της πανδημίας έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, αφήνοντας τά ΜΜΕ και τον κόσμο να διασπείρουν πολλές φορές ψευδείς ειδήσεις.

Χαρακτηριστικό από τον μπαχαλο που επικρατεί είναι ότι έβγαλε ανακοίνωση η τομεακη επιτροπή υγείας του ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοιου και τις ελλείψεις που έχει το Βοστανειο ενώ κανένας άλλος επίσημος φορέας δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικά με τα σημερινά κρούσματα.
Την ίδια ώρα σε αλλά μέρη της Ελλάδας υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τους αρμόδιους για την πορεία της πανδημίας είτε από τά νοσοκομεία είτε από τους δήμους..
Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας ζούμε στο σκοτάδι μην ξέροντας που βρίσκεται η εξέλιξη της νόσου στο νησί μας, διασπείροντας πολλές φορές ψευδείς ειδήσεις από τα ΜΜΕ μέχρι και τους πολίτες...
Θα υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους για τα σημερινά κρούσματα κορονοιου που ξανά φέρνουν την Λέσβο των χιλιάδων μεταναστών στο επίκεντρο εν μέσω τουριστικής περιόδου;;;