Ανοίγει τις πύλες της η 24η Παλλεσβιακή έκθεση κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου


Τις πύλες της ανοίγει στις 18 Ιουλίου 2020 η 24η Παλλεσβιακή έκθεση κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγουστου, θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ. Στην έκθεση συμμετέχουν όλοι οι κεραμιστές του Μανταμάδου, κεραμιστές από τη Λέσβο, ενώ συμμετέχουν και κεραμιστές από τη Σάμο, Χίο, Κρήτη, Αττική, Πάτρα, Στυλίδα και Λήμνο. Επίσης, υπάρχει και μία συμμετοχή από τη Γαλλία. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος δεν θα υπάρξει συμμετοχή κεραμιστών από την Τουρκία.


Η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού – Αθλητισμού –Τουρισμού νήσου Λέσβου, Βάσω Χοχλάκα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων στο να πραγματοποιηθεί η φετινή Παλλεσβιακή έκθεση κεραμικής στον  Μανταμάδο, υποστηρίζοντας ότι « στηρίζουμε έναν θεσμό που διαχρονικά έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κεραμιστών της Ελλάδος και του εξωτερικού, και αποτελεί πόλο έλξης σε χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν κάθε χρόνο στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Η κεραμική τέχνη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του τόπου μας  και χρέος μας είναι η προστασία της λαϊκής παράδοσης και η ανάδειξή της»

 Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου, Χαραλαμπος Τζελαϊδης, αναφερόμενος στην 24 Παλλεσβιακή έκθεση κεραμικών, δήλωσε ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας, καταφέραμε και φέτος να διοργανώσουμε την έκθεση, λαμβάνοντας  όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Φιλοδοξούμε, να είναι μια έκθεση αντάξια των προσδοκιών τόσων των συμμετεχόντων , όσο και των επισκεπτών. Στη φετινή έκθεση θα υπάρχουν 25 περίπτερα από την Ελλάδα και ένας εκπρόσωπος από τη Γαλλία. Βασικός μας στόχος είναι να συνεχιστεί ο θεσμός»

Επίσης, σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Τζελαϊδης, «όνειρο όλων των κεραμιστών του Μανταμάδου, είναι η Παλλεσβιακή έκθεση ν  αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού – Αθλητισμού –Τουρισμού νήσου Λέσβου  και εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου, Ανδρέας Αξής, δήλωσε ότι «τόσο ο Σύνδεσμος όσο και ο δήμος Δυτικής Λέσβου, είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις άοκνες προσπάθειες των κεραμιστών της Λέσβου για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία, που θεωρώ ότι είναι δεδομένη».

Η 24η Παλλεσβιακή έκθεση Κεραμικής, διοργανώνεται από τη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Σύνδεσμο Πολιτισμού – Αθλητισμού Τουρισμού νήσου Λέσβου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.