Παλιό περίπτερο στην Αγιασο μετατράπηκε σε ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη (PICS)

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η ιδέα ξεκίνησε από αλλού, μας ενέπνευσε… και σε συνεργασία με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, που αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας, έγινε πράξη!



Στο παροπλισμένο περίπτερο στο Καμπούδι, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του, δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία και το μετατρέψαμε σε δανειστική βιβλιοθήκη!



Μια ανθρώπινη αλυσίδα εθελοντών στήθηκε για το σκοπό αυτό σε Αθήνα και Αγιάσο. Άνθρωποι άγνωστοι, εντός και εκτός νησιού, ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μας και η προσφορά τους σε βιβλία ήταν συγκινητική. Έξι κούτες καταφέραμε να συγκεντρώσουμε από διάφορες περιοχές της Αθήνας με τη βοήθεια του εθελοντή μας. Τα βιβλία ταξίδεψαν από τον Πειραιά, με την ευγενική χορηγία της Blue Star Attica Group κι έφτασαν στην Αγιάσο, για να δώσουν πνευματική τροφή στα παιδιά!


Οι εθελοντές παρέλαβαν τα βιβλία, τα αρχειοθέτησαν κατά ηλικίες , τα τοποθέτησαν στα ράφια κι είναι έτοιμα να δεχτούν τους πρώτους αναγνώστες.



Υπεύθυνες βιβλιοθήκης ορίστηκαν αρχικά δύο μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου, ενώ μακροπρόθεσμα ο στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να είναι αυτοδιαχειριζομενη, βασιζόμενοι στην ατομική ευθύνη του καθενός! Υπάρχουν βιβλία για μικρούς και μεγάλους σε ελληνική , αλλά και ξένη λογοτεχνία κι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον!


Αξίζει να επισκεφθείτε αυτή την ιδιαίτερη βιβλιοθήκη και θα μας έδινε μεγάλη χαρά η προσφορά βιβλίων (μεταχειρισμένων και καινούργιων) για μικρούς, αλλά και μεγάλους αναγνώστες.


Το ωράριο λειτουργίας θα είναι Τρίτη και Πέμπτη 13.00΄- 15.00΄ μ.μ.

 Πηγή ομάδα Visit Agiasos Lesvou