Μόρια | Μπαράζ εγκληματικότητας στην περιοχή, σκορπώντας τρόμο... – Τα φονικά όπλα (PICS, VID)


*Ρεπορτάζ  Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Μπαράζ από εγκληματικές ενέργειες σε περιούσιες ντόπιων κατοίκων έχουμε τις τελευταίες μέρες στη Μόρια, έπειτα από αφλογιστία ενός περίπου μήνα.

Συγκεκριμένα, χθες, ήταν μια ιδιαίτερα επεισοδιακή ημέρα, με την εισβολή ομάδας λαθρομεταναστών σε σύγχρονη αγροτική κατοικία, την ίδια ώρα που βρισκόταν εντός αυτής όλη η οικογένεια. Μια κίνηση, που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των επιθέσεων και των λεηλασιών που έχει δεχθεί ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος. (ΒΙΝΤΕΟ)



Νωρίτερα το μεσημέρι, γύρω στη 13:00, σημειώθηκε απόπειρα παραβίασης κατοικίας που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο Μόριας - Παναγιούδας. Διερχόμενοι ανήλικοι μετανάστες, τα γνωστά κι ως “ασυνόδευτα”, πέταξαν ξύλο με καρφιά προς τον φύλακα - σκύλο της οικίας και στη συνέχεια προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα. Ευτυχώς, όμως, τους αντελήφθη ο νοικοκύρης του σπιτιού και τράπηκαν σε φυγή. (ΦΩΤΟ 1)

ΦΩΤΟ 1
Στα παραπάνω, προστίθεται η επίθεση που δέχθηκαν δύο κάτοικοι της περιοχής από μετανάστες -σε αγροτική περιοχή της Μόριας -, με έναν εξ’ αυτών να κρατάει μαχαίρι και τον συνεργό του να έχει αυτοσχέδια τρίαινα. Ο ντόπιος άρπαξε την τρίαινα και μαζί μ’ αυτή γλύτωσε εαυτόν και συντοπίτη από σοβαρά τραύματα, που πιθανόν να οδηγούσε σε μοιραίο φονικό. (ΦΩΤΟ 2)

ΦΩΤΟ 2
Βέβαια, πέραν από τις ανεπιτυχείς διαρρήξεις, σημειώθηκε και μια επιτυχημένη διάρρηξη σε αγροτική κατοικία, που έχει παραβιαστεί 17 φορές μέσα σε 5 χρόνια. (ΦΩΤΟ 3)

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 3
Οι εγκληματικές ενέργειες και οι λεηλασίες στην ευρύτερη περιοχή έχουν χτυπήσει κόκκινο με τους κατοίκους να είναι στην κάγκελα και να δηλώνουν “όμηροι στις ορέξεις των διαμενόντων τόσο του Κ.Υ.Τ., όσο και του ελαιώνα. Πλέον, η ειδησεογραφία της Λέσβου κι ειδικότερα αυτή που έρχεται από τα βόρεια προάστεια της πόλης, θυμίζει δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. , και να διαλέγονται ποια συμβάντα πρέπει να ειπωθούν, μιας και οι απόπειρες κλοπών ή το πλιάτσικο σε αγροτικές αποθήκες θεωρούνται καθημερινότητα.


 *Ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι Δημοσιογράφος και Φοιτητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.