Αποκλειστικό: Στην Μυτιλήνη οι εξετάσεις φυσικής κατάστασης και τα ψυχομετρικά τεστ των υποψήφιων συνοριοφυλάκων


Μετα από παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ Λέσβου

Την Τετάρτη 6 Μαΐου η ΟΝΝΕΔ Λέσβου κατέθεσε ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Λέσβου πρόταση στον Βουλευτή Νομού Λέσβου & Αντιπρόεδρο της Βουλής κ Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε να πραγματοποιηθούν τα ψυχομετρικά τεστ και τα αθλήματα των υποψηφίων για τις θέσεις των συνοριοφυλάκων στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κος Αθανασίου πληροφόρησε τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Λέσβου ότι τελικά η πρόταση τους ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ και έτσι όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο νησί μας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη αποφεύγεται η μετακίνηση και ο συνωστισμός λόγω των συνθηκών της πανδημίας αλλά και το κόστος μεταφοράς και διαμονής εκτός νησιού, διευκολύνοντας έτσι τους υποψηφίους, οι οποίοι προέρχονται από το νησί μας.

Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ στον Χαράλαμπο Αθανασίου

Προς: Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή ΝΔ Νομού Λέσβου


Αξιότιμε κ Αθανασίου

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περίοδο της πανδημίας βλέπουμε ότι αρκετοί νέοι αναμένουν να ολοκληρωθούν διάφορες προκηρύξεις,όπως αυτή των συνοριοφυλάκων, που θα καλύψουν τις ανάγκες και του νησιού μας. Οι υποψήφιοι για την κάλυψη των θέσεων στη Λέσβο και οι επιλαχόντες κατάγονται σχεδόν όλοι από τη Λέσβο, ενώ το πλήθος όλων των υποψηφίων είναι γύρω στα 310 άτομα. Όπως έχουμε ενημερωθεί από την προκήρυξη και μετά την κατάσταση καραντίνας, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου οι υποψήφιοι πρέπει να εξεταστούν στη φυσική κατάσταση τους και στα ψυχομετρικά τεστ. Η τοποθεσία εξέτασης  δεν έχει οριστεί, αφήνοντας σε αγωνία όλους τους υποψηφίους.

Σε αυτό το σημείο αντιλαμβανόμενοι:

τις νέες συνθήκες που προέκυψαν με την πανδημία και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να μεταφερθούν 310 άτομα εκτός νησιού, κινδυνεύοντας να αυξηθεί η διασπορά του ιού

το οικονομικό κόστος μετάβασης 310 ατόμων εκτός νησιού για τις εξετάσεις

την ύπαρξη υποδομών (Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης) για την ολοκλήρωση των αθλημάτων.

Σας  προτείνουμε, να προβείτε σε οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτούνται, ώστε να πραγματοποιηθούν τα ψυχομετρικά τεστ και οι αθλητικές εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με ορισμένους εξεταστές από το αρμόδιο Υπουργείο που θα έρθουν για την εξέταση στο νησί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Λέσβου,
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Στρατηγέλλης.