Αθανασίου: Επιλογή της Κυβέρνησης της Περιφέρειας και των Δήμων η μετατροπή του ΚΥΤ Μοριας σε κλειστή ελεγχόμενη δομή


«Κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης της Περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης  είναι η μετατροπή της υφιστάμενης ανοιχτής  δομής της Μόριας σε κλειστή ελεγχόμενη δομή»  είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη το αν συμμερίζεται την άποψη Περιφερειάρχη και Δημάρχου Μυτιλήνης για καμία δομή.

Η θέση αυτή έχει διατυπωθεί από τον κ.  Αθανασίου από το φθινόπωρο και την τελευταία περίοδο, φαίνεται πως την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση αφού δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για την εξεύρεση νέας θέσης.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, έχουν διατυπώσει εντελώς διαφορετική θέση, δηλαδή το κλείσιμο του ΚΥΤ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης τόνισε «κακή διατύπωση του Υπουργού που θα κάνει μία επανόρθωση. Δική μου άποψη παραμένει το κλείσιμο το συντομότερο δυνατό του ΚΥΤ της Μόριας.

Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποσυμφόρηση και σταδιακό κλείσιμο του ΚΥΤ.»

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ