Στην Καλογήρου ο Νίκος Ζούρος


Με τον καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο συναντήθηκε χθες η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Ακολουθεί ανάρτηση της κας Καλογήρου για την συνάντηση, ενώ επισυνάπτεται και φωτογραφία.

«Συνάντηση σήμερα στη Μυτιλήνη με τον καθηγητή Νίκο Ζούρο και συζήτηση για τη σημασία της ανάδειξης της γεωλογικής κληρονομιάς των νησιών μας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου συμβάλλει ποικιλοτρόπως  στην προσπάθεια αυτή, όπως με το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων, την κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», που φέτος πραγματοποιείται στη Λέσβο από τις 10 έως τις 26 Ιουνίου και ηλεκτρονικά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες από 42 χώρες.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο», με το οποίο εισάγονται καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης, ενώ προβλέπεται η σύσταση Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας που εκτός των άλλων περιλαμβάνει Ειδικό Μητρώο Ερευνητικών Φορέων.

Θεσπίζεται, επίσης, Ειδικό Πρόγραμμα Θεσμικής Ενδυνάμωσης Φορέων της Θαλάσσιας Οικονομίας, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν μελέτες, ενέργειες  και σχετικές δράσεις.

Η επιστημονική κοινότητα πάντα δίπλα μας με τις γνώσεις και τη διεθνή εμπειρία της, για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών».