Γατογωνιά | «…Παλιά μου τέχνη κόσκινο...”- Το νέο της ημέρας από τον Τζιτζιφρίγκο


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο | Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

 - Καλημέρα αφεντικό! Πριν πούμε το ό,τι, οφείλω να ανακαλέσω και να συγχαρώ τον πρόεδρα. Έχει μπέσα. Τον θέλω μάγκα, δυναμικό και κυρίως <<γάτα>>!

- Καλημέρα μικρέ μου γάτε! Ελπίζω να είσαι καλά. Τι έκανε;

- Δεν διάβασες αφεντικό; Έκανε δήλωση σε τοπικό μέσο, στην οποία είπε το εξής: “ Παραμένω αμετακίνητος στη θέση μου για κλείσιμο του ΚΥΤ, έστω κι αν μείνω τελευταίος να την υποστηρίζω”. Εν αντιθέσει με τις όμορες κοινότητες και συλλόγους, εκείνος βγήκε μπροστά, ως όφειλε.

- Μπράβο Τζιτζιφρίγκο που αναγνωρίζεις το λάθος σου, κι έχεις το σθένος να ανακαλείς. Με κάνεις υπερήφανο.

- Σε ευχαριστώ πολύ αφεντικό! Διάβασες την ανακοίνωση - πρόσκληση γνωστής Οργάνωσης που μπλέκει μέσα και το Λύκειο, από το οποίο αποφοίτησες;

- Κάτι πήρε το μάτι μου. Τι σου έκανε, όμως, εντύπωση και το θέτεις προς συζήτηση;

- Να αφεντικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αυτού, ευεργετήθηκε με ένα πάρα πολύ καλό ποσό. Και ξέρεις ποιο είναι το ωραίο της υπόθεσης; 

- Ποιο ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο;

- Πρόεδρος του Συλλόγου, είναι μια από τις κυρίες που καταπιάνονται με τα πολιτιστικά του χωριού μας, ο οποίος Σύλλογος σε κυνηγάει από τον Δεκέμβρη του ‘18, επειδή είχες βγάλει στο φως κάτι αντίστοιχα νταλαβέρια.

- Κατάλαβα Τζιτζιφρίγκο! Προφανώς, η εν λόγω κυρία εκ Μόριας ορμώμενη, έδειξε πως “γίνονται οι δουλείες” στο Λύκειο του γειτονικού μας χωριού.

- Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο, μεγάλε! Βέβαια, πέραν αυτής που ήταν γνώστης όλων αυτών και από τη συμμετοχή της στα πολιτιστικά του χωριού, υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι και ομάδες που ευεργετήθηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη περιοχή.

- Πάντα, κάπως έτσι γίνεται... Τέλος πάντων, κόβω εδώ τη σημερινή μας συζήτηση, γιατί με εσένα που έμπλεξα, μας βλέπω διωχθέντες και πρόσφυγες...

- Εντάξει αφεντικό, σιωπώ! Κάνω την παρακάτω αφιέρωση προς την πρόεδρο, γιατί μετά τον σάλο που έχει προκληθεί που να τολμήσει ξανά.

- Τι τραγούδι αφιερώνεις, που την είδες και DJ;

- Ένα τραγούδι του Στράτου Διουνυσίου, σε στίχους και μουσική, Μανώλη Χιώτη! Παλιά μου τέχνη κόσκινο, λοιπόν. Ας το απολαύσουμε, αν και πρωί...


Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com .