Ο Γιάννης Μπουρνούς στη Βρίσα: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους Βρισαγώτες»


Την Βρίσα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βρίσας, κ. Παράκοιλα και ομάδα κατοίκων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη σεισμόπληκτη κοινότητα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε να μεταφέρει όλα τα ανοικτά προβλήματα των Βρισαγωτών στη Βουλή με νέες ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, αφού από την προηγούμενη ερώτησή του στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2019, ελάχιστες από τις σοβαρότατες εκκρεμότητες έχουν προχωρήσει.

"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε άμισθο Συντονιστή αμέσως μετά το σεισμό του 2017, ο οποίος στήριξε τους σεισμοπαθείς και προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκαλεί η κρατική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έχασε πάνω από ένα εξάμηνο με κενές υποσχέσεις, τελικά διόρισε νέο Συντονιστή, που είναι άφαντος μέχρι σήμερα και έχει αφήσει τους Βρισαγώτες να παλεύουν μόνοι τους με την υποστελεχωμένη ΔΑΕΦΚ και το βουνό της γραφειοκρατίας. Η αδιαφορία διαδέχθηκε τις παχυλές προεκλογικές υποσχέσεις.

Το επόμενο διάστημα θα ξαναφέρουμε στη Βουλή τη φωνή της Βρίσας, που ζητάει τα αυτονόητα, για να ξαναστηθεί στα πόδια της: να παραταθεί η επιδότηση ενοικίου, να εκταμιευθούν οι υπολειπόμενες δόσεις για την ανοικοδόμηση σπιτιών, να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες, να βρεθεί λύση για τα δεκατρία σπίτια-μνημεία και, πάνω απ' όλα, να ξανακουστεί σύντομα το κουδούνι του σχολείου στο χωριό", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.