Ξανά σε λειτουργία το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, η Ρωμαϊκή Έπαυλη και το «Τσαρσί Χαμάμ»


με τις απαραίτητες προσαρμογές και προβλέψεις

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και λόγω επαρκούς δυνατότητας φύλαξης, από την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, ανοίγουν και πάλι για το κοινό, με τις απαραίτητες προσαρμογές και προβλέψεις, το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, η Ρωμαϊκή Έπαυλη (στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης) και το Οθωμανικό Λουτρό «Τσαρσί Χαμάμ».

Για την ασφαλή επαναλειτουργία ισχύουν κανόνες, όπως ενδεικτικά:

Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού και να τηρούν ιδίως τις προβλεπόμενες φυσικές αποστάσεις (εσωτερικά: 2,00 μ., εξωτερικά: 1,5 μ.) κατά την αναμονή εισόδου, και την περιήγηση στους χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους επισκέπτες, τους ξεναγούς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική.

Θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και όπως προβλέπεται κατά περίπτωση ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας ατόμων.

Η συνεργασία όλων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, κάτω από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 που βιώνονται παγκοσμίως.

Οι κανόνες και τα μέτρα θα τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση, σύμφωνα με τυχόν νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Τρίτη κλειστά.