"Η ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ"


Γράφει ο *Τσαγκάρης Βασίλειος

-Η ΚΑΡΑΒΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ... ΑΚΟΜΑ

Άπειρες λαϊκές συνελεύσεις, συσκέψεις, συναντήσεις, ταξίδια, συγκεντρώσεις, δηλώσεις επί δηλώσεων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες με θέμα το μεταναστευτικό και τη περιοχή της Μόριας!!!

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε και το ζούμε όλοι στη καθημερινότητά μας και ειδικά το Δ.Δ. Μόριας το οποίο ασφυκτιά σε βαθμό που μόνο οι ίδιοι οι Μοριανοί αντιλαμβάνονται πλήρως. Όλοι οι άλλοι είμαστε έξω από το χορό...... του Ζαλόγγου.

Το ζήτημα του μεταναστευτικού δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα, είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά με ισχυρή λογική, από όλη τη Λέσβο.
Το σύνθημα "ούτε στη Μόρια, ούτε πουθενά" ήταν άτοπο και ανέφικτο. Ήταν παραπλανητικό.

Το ολέθριο σφάλμα της κυβέρνησης να βάλει τη λέξη η "επίταξη" για τη ΚΑΡΑΒΑ και να στείλει τα ΜΑΤ στη περιοχή και το αυτογκόλ ακόμα και των Μοριανών να πέσουν στη λούμπα (ή στη φάκα) και να μην επιτρέψουν να γίνει η νέα δομή στη ΚΑΡΑΒΑ, οδήγησε εν μέσω Κορονοϊού την επέκταση της Μόριας και τώρα είμαστε σε αδιέξοδο, γιατί πολλοί νιώθουν μετανιωμένοι που παρασύρθηκαν από ελάχιστους και απέτρεψαν τη Καράβα (κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Μηταράκη), διοργανώνοντα  πάλι λαϊκές συνελεύσεις στη Μόρια..
...
ΛΟΙΠΟΝ, η λύση είναι να επανέρθει στο τραπέζι η Καράβα, όσο και αν δεν ακούγετε καλά στα αφτιά μερικών συμπολιτών μου.

Είναι μια περιοχή μακριά από τη πρωτεύουσα και τα γύρω χωριά, που οι μετανάστες-πρόσφυγες δεν θα επηρεάζουν έντονα τη ζωή των πολιτών και θα ζουν και αυτοί σε ανθρώπινες συνθήκες.

Και αν τη Καράβα επιμένουν κάποιοι να μην επιλεγεί, θα πρέπει καθαρά και ξάστερα να προτείνουν ένα σημείο συγκεκριμένο είτε στο Δήμο Μυτιλήνης είτε της Δυτικής Λέσβου και να προταθεί στη Κυβέρνηση. Ποτέ δεν είναι αργά!!!

Η Μόρια να μη γίνει Ιφιγένεια!!! Η Μυτιλήνη πρέπει να βρει τη χαμένη ταυτότητα της. Το νησί πρέπει να αναπνεύσει ξανά με το φυσικό της οξυγόνο.   

Με εκτίμηση

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ