Και επίσημα σχολή Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στη Λέσβο


Ύστερα από αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου του νησιού μας και πρόταση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, με σημερινή του απόφαση το Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενέκρινε ομόφωνα την ίδρυση σχολής Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στη Λέσβο
Η σχολή θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, θα μπορεί να έχει 20 μαθητές και η φοίτηση σε αυτήν θα είναι διετής.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου κ. Αθανασίου αναφέρει: 
Τα οφέλη από τη λειτουργία της σχολής στη Λέσβο θα είναι πολλαπλά.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εκπαίδευση μαθητών που θα αποτελέσουν το εξειδικευμένο προσωπικό, που θα απασχοληθεί στον τομέα της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας τόσο στο νησί μας όσο και στα γειτονικά μας νησιά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Μέχρι σήμερα όποιος ήθελε να εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο έπρεπε να φοιτήσει στις σχολές των Ιωαννίνων ή του Κιλκίς, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό με το κόστος μετακίνησης και εν μέρει διαμονής εκτός του νησιού μας για μία διετία. Από το ερχόμενο σχολικό έτος η εξειδικευμένη αυτή εκπαίδευση θα παρέχεται στο νησί μας και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν και μαθητές εκτός από τη Λέσβο, από άλλα νησιά ή και από άλλα μέρη της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας.
Οι μαθητές που θα αποφοιτούν από τη σχολή θα μπορούν να απασχοληθούν άμεσα στις εγχώριες βιομηχανίες - βιοτεχνίες γαλακτοκομίας και τυροκομίας, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, αφού θα έχουν εφοδιαστεί με τις πιο σύγχρονες γνώσεις στον τομέα της εκπαίδευσης