Οι υπέροχες καθαρές παραλίες σε Άντισσα, Σίγρι, Ερεσό

Κάτω από το χωριό Άντισσα θα συναντήσετε τις παραλίες Γαβαθά και Κάμπο. Ο Γαβαθάς είναι μία όμορφη παραλία με κρύα νερά λόγω των ρευμάτων που υπάρχουν εκεί. Υπάρχει εστιατόριο καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο Kάμπος Αντίσσης είναι μία ερημική παραλία με μεγάλα βότσαλα. Υπάρχει και λίγη λεπτή άμμος λίγα μέτρα πριν μπεις στη θάλασσα. Σε ένα σημείο της ακτής υπάρχει και λίμνη με χελώνες. Οι παραλίες της αρχαίας Άντισσας είναι γενικά ρηχές με μεγάλα βότσαλα. 

Περιτριγυρίζονται από αγροκτήματα και καταπράσινες πεδιάδες. Στην περιοχή βρίσκονται λίγες ψαροταβέρνες. Στην παραλία μπορείς να φτάσεις ερχόμενος από την παραλία «Κάμπος Αντίσσης» διασχίζοντας τον ποταμό.


Στα δυτικά συναντάμε τις παραλίες του Σιγρίου. Ο Κοχυλοπόταμος είναι μία παραλία κοντά στον οικισμό, με ψιλή άμμο, ρηχά νερά και πολλά κοχύλια (από τα οποία πήρε και την ονομασία του).

Συνεχίζοντας βόρεια του Σιγρίου θα συναντήσετε την παραλία της Παναγίας της Φανερωμένης. Είναι μία αμμώδης παραλία με έναν επιβλητικό βράχο να τη χωρίζει σχεδόν στη μέση. Αν θέλετε να περάσετε μια ήσυχη μέρα και να απολαύσετε ένα μοναχικό μπάνιο στα γαλανά νερά του Αιγαίου, είναι η ιδανική επιλογή!

Στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού θα βρείτε την παραλία της Ερεσού. Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με τρία χιλιόμετρα μήκος και μεγάλο φάρδος στο μεγαλύτερο μήκος της, είναι ιδανική για όλα τα γούστα. Είναι αμμώδης με λεπτή γκρίζα άμμο και πολύ ήρεμη, γιατί δε βάλλεται από τα αιγαιοπελαγίτικα μελτέμια. Μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες κοντά στον οικισμό και πιο ήρεμη όσο απομακρύνεστε από αυτόν. Διαθέτει ταβέρνες με παραδοσιακούς ντόπιους μεζέδες, γραφικά καφενεδάκια και μπαράκια σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.


Ακόμη εδώ μπορεί κανείς να χαρεί όλα τα θαλάσσια σπορ. Δυτικά της παραλίας υπάρχει μικρή λίμνη γεμάτη με χελώνες. Η παραλία της Σκάλας Ερεσού έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη γαλάζια σημαία και έχει κριθεί από την Ε.Ε. ως η πιο καθαρή και φροντισμένη παραλία σε όλη την Ελλάδα.

Ανατολικά της Ερεσού είναι το χωριό Μεσότοπος. Τέσσερα χιλιόμετρα νότια του χωριού θα συναντήσετε την παραλία Ταβάρι. Είναι μια όμορφη, απλή και γραφική παραλία με ένα μικρό λιμάνι, καφενεία πάνω στην άμμο καθώς και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πηγη lesvosgreece.gr