Μετα από πολλά χρόνια ξεκίνησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου στην Λέσβο


Πρώτη διαβροχή για τη καταπολέμηση του δάκου σε όλη τη νήσο Λέσβο.

Ο αντιπεριφερειαρχης κος Κουφελος δήλωσε: «Πρώτη φορά στα τελευταία 10 χρόνια που κάναμε καθολικό ψεκασμό τόσο νωρίς.Πρώτη φορά με χρήση gps για καλύτερη εποπτεία των συνεργείων. Τα συνεργεία όλα στη θέση τους πλήρως οργανωμένα. Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας.Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τους εργάτες,αρχιεργάτες,γεωπόνους και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε.Λέσβου για την κοπιαστική και επαγγελματική εργασία που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα για να έχουμε τα αποτελέσματα αυτά.Γιατί η δακοκτονία αφορά όλους μας.»

-Η ανακοίνωση της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου

«Καταπολέμηση του Δάκου περιόδου 2020.»
 
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου ξεκίνησε την Τετάρτη 17  Ιουνίου 2020 για όλα τα συνεργεία του νησιού της Λέσβου.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι  τα DECIS PROFI 25 WG, NOVADIM PROGRESS 40EC, IMIDAN 200EC   και  το SUCCESS 0,24 CB.
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

            Ε.Π.
  ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                                               Ο  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                                         ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                       ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ